Γιατί κύριοι της κυβέρνησης αρνηθήκατε και αποφασίσατε νέα καραντίνα; Μαζική παραγγελία του ρωσικού εμβολίου από Ουγγαρία, Αργεντινή και Ισραήλ

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Η Ουγγαρία παρήγγειλε εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» τις οποίες και θα παραλάβει τον Δεκέμβριο για να προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού της, τον Ιανουάριο.

Κρούση για το ρωσικό εμβόλιο και την αγορά του σε επαρκείς δόσεις έκανε και το Ισραήλ.

Η Ρωσία πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να της παραδώσει άμεσα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V για να σωθεί η χώρα από τη νέα καραντίνα και οι Έλληνες πολίτες από την φτωχοποίηση.

Εναλλακτικά πρότεινε να δοθεί η άδεια για την παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα. Το ρωσικό εμβόλιο εξαντλήθηκε στην Ρωσία και επανακυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες σε ανάρτησή του στο Twitter η χώρα του θα αποκτήσει 25 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik-V στο διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, τα εμβόλια που θα διατεθούν στην Αργεντινή θα παραχθούν από τους εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα και την Κορέα.

Φαίνεται πως όλες οι χώρες σκέφτονται πρωτίστως πως θα γλιτώσουν αντίθετα στην Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε νέα καραντίνα αυτή την φορά μπορεί και πολύμηνης διάρκειας, ή καλύτερα όσο χρειαστεί μέχρι να έρθει το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο δεν αναμένεται να παραληφθεί πριν τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι στην επιλογή του εμβολίου επιμένει μονοπωλιακά η κυβέρνηση.

Εδώ αξίζει να πούμε πως σύμφωνα με την Κέιτ Μπίνγκχαμ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τα εμβόλια, η AstraZeneca δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο παράδοσης 30 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να είναι σε θέση να παραδώσει μόνο 4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μπίνγκχαμ μίλησε για το ζήτημα κατά τη διάρκεια συνάντησης της επιτροπής υγείας και κοινωνικής φροντίδας την Τετάρτη και είπε ότι προέκυψαν ζητήματα κατά τη διαδικασία παραγωγής.

«Οι προβλέψεις που έγιναν με καλή πίστη εκείνη τη στιγμή για να φτάσουν τα 30 εκατομμύρια δόσεις τον Σεπτέμβριο υποθέτοντας  ότι όλα θα λειτουργούσαν απολύτως εναρμονισμένα και ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου κολλήματα(…)δεν οφείλονται σε έλλειψη φροντίδας ή προσοχής ή διαθεσιμότητα εξοπλισμού… είναι απλά, αυτό το ότι συνήθως απαιτεί πολύ χρόνο» δήλωσε η επικεφαλής της ειδικής ομάδας του εμβολίου.

Σύμφωνα με την Μπίνγκχαμ, η AstraZeneca φαίνεται να μπορεί να προσφέρει μόλις 4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι η παραγωγική ικανότητα έχει βελτιωθεί!

Συνεπώς πότε ακριβώς περιμένουν στην Αθήνα να παραλάβουν επαρκείς ποσότητες ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού;

Η AstraZeneca παράγει το εμβόλιο της COVID-19 σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Την Τετάρτη, ο επικεφαλής ερευνητής της ελέγχου εμβολίων Άντριου Πόλαρντ είπε ότι υπήρχε μια μικρή πιθανότητα το εμβόλιο να είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. επειδη ειναι ρωσικο και οι γαμιαδες τους (των πολιτικων) δεν το επιτρεπουν

Comments are closed.