Γιατί έχουμε ανάγκη το φως του ήλιου;

Κοινοποίηση:
awaken-fire-within2

Το φως του ήλιου είναι κάτι που χρειαζόμαστε αναγκαστικά γιατί αλλιώς τίποτα δεν επιβιώνει σε αυτόν τον πλανήτη.

Έτσι κι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τους λόγους μας που το χρειαζόμαστε όπως ακριβώς τα φυτά το ίδιο αλλά και τα ζώα.

Ποιοι είναι όμως οι ακριβείς λόγοι που το σώμα μας χρειάζεται το φως του ήλιου; Εμείς κάναμε την έρευνα μας και βρήκαμε ακριβώς γιατί μας είναι αναγκαίο. Το σώμα και το πνεύμα χρειάζεται το φως του ήλιου αλλιώς πεθαίνει. Το λέει και η ιατρική άλλωστε.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το φυσικό φως ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι εξασφαλίζοντας καλό βραδινό ύπνο, ενώ ωφελεί και τα μάτια. Τριάντα λεπτά πρωινού περίπατου είναι αρκετά γι΄ αυτό.

Επιπλέον ο πρωινός περίπατος προστατεύει από την κατάθλιψη και την άνοια, ενώ μας βοηθά να διατηρούμε και κομψή σιλουέτα.

Επιπροσθέτως το ηλιακό φως ρυθμίζει τους ανιχνευτές φωτεινότητας που διαθέτουμε, οι οποίοι, εκτός από τον ύπνο, επηρεάζουν και άλλες βασικές λειτουργίες του σώματος.

Όσο για τους ηλικιωμένους, παρουσιάζονται πιο ευάλωτοι στην έλλειψη έκθεσης στο φως της ημέρας – ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να λιάζονται ανελλιπώς το πρωί. Ακόμα και αν η ημέρα είναι συννεφιασμένη, δεν υπάρχει λόγος να πτοηθούν. Η φωτεινότητα μετράει – και η Ελλάδα, δόξα τω Θεώ, φως έχει άφθονο και δωρεάν.

Εκτός των άλλων, νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης συστήνουν, όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο, να προτιμούμε να καθόμαστε δίπλα σε μεγάλα φωτεινά παράθυρα και όχι στο κέντρο ενός δωματίου, ώστε να εισπράττουμε τα οφέλη του φυσικού ηλιακού φωτός.

Το φυσικό φως ωθεί τον οργανισμό στην έκκριση σεροτονίνης, της ορμόνης της ευφορίας, και μας βοηθά να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: