Γερμανικός Τύπος: «Η Σάκκαρη έπαιζε σαν να ήταν σε έκσταση»

Κοινοποίηση:
sakkari

Έντονο άρωμα Ελλάδας στο φετινό Roland Garros με δύο Έλληνες, την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, να βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στους ημιτελικούς ενός Grand Slam. Ο γερμανικός τύπος παρακολουθεί και τους δύο στην εξαιρετική πορεία τους προς την κορυφή, αλλά περισσότερο την Σάκκαρη, που δεν είχε φτάσει μέχρι τώρα τον βαθμό αναγνωρισιμότητας αλλά ούτε και τις νίκες του Τσιτσιπά.

“Το αργότερο όταν η ψυχοθεραπεύτρια πάτησε στο πιο φημισμένο γήπεδο του κόσμου της αντισφαίρισης, έγινε σαφές ότι αυτό το απόγευμα δεν θα κυλούσε όπως αναμένονταν” περιγράφει ο αθλητικογράφος της Süddeutsche Zeitung το προοίμιο της λαμπρής νίκης της Σάκκαρη.

“Ξαφνικά εμφανίστηκαν παντού προβλήματα για την Ίνγκα Σβίατεκ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η διεκδικήτρια και φέτος του τίτλου, (…) ξεκίνησε καλά. Στο πρώτο σετ κατάφερε και έκανε το 2:0 με μπρέικ στο σέρβις της Σάκκαρη. Αλλά η μυώδης Ελληνίδα τενίστρια, 18η στη διεθνή κατάταξη, δεν έδειξε να πτοείται. Απέδειξε ότι ακόμη και με τη γλώσσα του σώματος μπορεί να σηματοδοτήσει επιτυχίες. Κάθε φορά που κέρδιζε πόντο, σήκωνε την γροθιά της στον αέρα, κινιούνταν με τέτοιο τρόπο στο τερέν, που σε κάποια στιγμή έπαιζε σαν να ήταν σε κατάσταση έκστασης.

Η 20χρονη Πολωνίδα, με 22 συνεχόμενες νίκες μέχρι τώρα στο Παρίσι, έδειξε ασυνήθιστα αδύνατα σημεία. Και στο τέλος έκανε αυτό που συνέβη στους προημιτελικούς του 2019, συνεχάρη την αντίπαλό της”. Ο γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει ότι το Roland Garros όχι μόνο θα έχει μια νέα νικήτρια, αλλά και ότι το Σάββατο για πρώτη φορά θα σηκώσει το κύπελο ενός Grand Slam μια νέα πρωταγωνίστρια στο τένις. “Ένας τέτοιος προημιτελικός έκπληξη έχει καιρό να συμβεί στο γυναικείο τένις σε αυτό το επίπεδο” επισημαίνει ο αθλητικογράφος.

“22 νίκες σερί είχε η περσινή νικήτρια του Roland Garros Ίνγκα Σβίατεκ, και μετά ήρθε η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη” γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή του σελίδα. “Τώρα απομένουν 4 αθλήτριες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε ημιτελικούς ενός Grand Slam. Σήμερα η ´Sakkattack´, όπως αυτοαποκαλείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Κρεϊστίκοβα από την Τσεχία”.

Τέλος και η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναδεικνύει την μεγάλη νίκη της Σάκκαρη. “Η Σβίατεκ δεν μπόρεσε να βρει την πιο δυνατή επίδοσή της στο στάδιο του Roland Garros” γράφει. “Η Πολωνίδα ήταν τραυματισμένη στον μηρό και δεν έδειχνε τόσο δυναμική ως συνήθως. Αλλά και η Σάκκαρη κατάφερε μια πολύ δυνατή παρουσία, και έτσι, όπως και ο συμπατριώτης της Στέφανος Τσιτσιπάς, περνά στον ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Αλεξάντερ Τσβέρεφ”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: