Γερμανία: Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο πρώτος μαύρος βουλευτής

Κοινοποίηση:
karamba

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Βουλευτής, Καραμπά Ντιαμπί, με καταγωγή από τη Σενεγάλη δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του με ηλεκτρονική μήνυμα. Το μήνυμα ήρθε μία εβδομάδα αφότου εντοπίστηκαν στο γραφείο του τρύπες από σφαίρες.

Η αστυνομία ήδη ξεκίνησε έρευνα, καθώς θεωρεί σοβαρές τις απειλές. Ο 58χρονος βουλευτής παρέλαβε ένα απειλητικό μήνυμα που υπέγραφε η “ορχήστρα μουσικών του πραξικοπήματος” και καταλήγει με ένα “Χάιλ Χίτλερ!”, σύμφωνα με τοπικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μήνυμα υπάρχει αναφορά στον συντηρητικό βουλευτή Βάλτερ Λίμπκε, ο οποίος τασσόταν υπέρ των μεταναστών και δολοφονήθηκε τον Ιούνιο 2019 στην κατοικία του στο Κάσελ (κρατίδιο της Έσσης). Ο κύριος ύποπτος γι’ αυτόν τον φόνο είναι μέλος της κίνησης των νεοναζί.

Τα περισσότερα γερμανικά κόμματα είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους προς αυτόν όταν είχαν ανακαλυφθεί στο γραφείο του τρύπες από σφαίρες.

Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Κέβιν Κίνερτ, ανακοίνωσε σήμερα πως θα συναντήσει τον Ντιαμπί “για να του παράσχει ορατή υποστήριξη, αλλά και για να συζητήσουν πώς μπορεί να προστατευθεί καλύτερα η δέσμευση στη δημοκρατία”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: