Γελάει μαζί του ο κόσμος! Μηταράκης: “Η Ελλάδα έχει πάψει να είναι θέλγητρο για τους λαθροδιακινητές”

Κοινοποίηση:
μηταρακης

Μειωμένες ροές προσφύγων και μεταναστών κατέγραψε η χώρα μας το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευση και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εξήγησε ότι πλέον οι μεταναστευτικές ροές επιλέγουν άλλους δρόμους όπως την Ισπανία και την Ιταλία. Ένας παράγοντας είναι ότι η Ελλάδα έχει πάψει να είναι θέλγητρο για τους λαθροδιακινητές ενώ επιπλέον και η Τουρκία εφαρμόζει, σε έναν βαθμό, την κοινή δήλωση με την Ε.Ε. Υπογράμμισε ότι η βελτιωμένη εικόνα δεν οφείλεται στις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά, στο ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τους σωστούς χειρισμούς, όπως είπε.

Επιπλέον, η Ελλάδα, έχει περιορίσει τις οικονομικές παροχές στους αιτούντες άσυλο, γίνεται καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη για τη μείωση ροών. Ενώ ήδη προχωρούν οι αιτήσεις ασύλου που καθυστερούσαν για χρόνια. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις απελάσεις. Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Μηταράκης, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να αναβαθμιστεί, όπως είπε, η απέλαση. Ήδη εξήγησε ότι έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στη νομοθεσία ασύλου.

Μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλά camps, θα γίνουν κλειστές δομές και υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη Ριτσώνα θα γίνουν 12 δομές οι οποίες θα γίνουν κλειστές και ελεγχόμενες. Μιλώντας για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που στεγάζει βραχυπρόθεσμα προσφυγες στον αστικό ιστό σε διαμερίσματα, τόνισε ότι υπάρχουν μικρότερα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο, ενώ έχουν πληρωθεί όπως τόνισε οι ιδιοκτήτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. AΣΕ ΡΕ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΠΟΥ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ HOT SPOT ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ

  2. Όταν θα έχετε δημιουργήσει πόλεις ολόκληρες από τους επενδυτές μέσα στη χώρα να τις χέσουμε τις κλειστές δομές σας. Αν λάβουμε υπ’ όψη και το απίστευτο γεννωβόλημα που κάνουν οι κουνέλες τους οι πόλεις θα πληθαίνουν. Βλέπετε είναι τόσο δυστυχισμένοι και ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι που από την πολύ στενοχώρια που τους δέρνει πηδιούνται ασταμάτητα. Έχεις δει μωρή μισοχυσιά δυστυχισμένο άνθρωπο να έχει όρεξη για πήδημα;

  3. Για δείτε μιά φάτσα, σα ρακούν είναι, που μας κοροιδεύει κατάμουτρα.Ενας να του κάνει τη μούρη σαν πατάτα λιωμένη δεν υπάρχει;

Comments are closed.