Γαλλία: Συνελήφθη μετά από 16 χρόνια Ιταλός μαφιόζος που παρίστανε… τον πιτσαδόρο

Κοινοποίηση:
ZNMXH3ADUNB6ZENR3MVPBJKU5I

Μια δεύτερη επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε αυτές των ιταλικών Αρχών μετά και την του αρχιμαφιόζου της «Κόζα Νόστρα», Ματέο Μεσσίνα Ντενάρντο στη Σικελία.

Συγκεκριμένα η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει και τον Ιταλό μαφιόζο Εντγκάρντο Γκρέκο στη γαλλική πόλη Σεντ Ετιέν όπου παρίστανε τον… πιτσαδόρο!

Τα χαράματα της Πέμπτης, 2 Φεβρουαρίου, 63χρονος Γκρέκο, μέλος της διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης «Ντραγκέτα», που δραστηριοποιείται στην Καλαβρία, και είναι φυγάς από το 2006, καταζητούμενος για δύο δολοφονίες και μία απόπειρα φόνου, κατέληξε στα χέρια των Αρχών της Ιταλίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ δύο συμμοριών της καλαβρέζικης μαφίας, της Pino Sena και της Perna Pranno.

Ο Γκρέκο, μέλος της δεύτερης συμμορίας, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία των αδελφών Στέφανο και Γκιουζέπε Μπαρτολομέο, τους οποίους σκότωσε με σιδερένιους λοστούς μέσα σε ιχθυοπωλείο της γενέτειρας του Κοσέντζα, στις 5 Ιανουαρίου του 1991. Οι σοροί των δύο αδελφών δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους ο καταζητούμενος μαφιόζος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Εμιλιάνο Μοσκιάρο, μέλος, επίσης, της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης Pino Sena. Όταν, το 2006, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, εκείνος διέφυγε από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Ιταλός μαφιόζος τα τρία τελευταία χρόνια ζούσε στην πόλη Σεντ Ετιέν, στην κεντρική Γαλλία και εργαζόταν ως πιτσαδόρος με το όνομα Πάολο Ντιμίτριο και μάλιστα, τον Ιούλιο του 2021 η τοπική εφημερίδα της γαλλικής πόλης είχε αφιέρωμα στον Ιταλό «πιτσαδόρο» με την φωτογραφία του και τίτλο:

«Ο Πάολο Ντιμίτριο ανοίγει το ιταλικό εστιατόριο των ονείρων του».

Η σύλληψη του επικίνδυνου μαφιόζου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της αστυνομίας της Καλαβρίας, των γαλλικών Αρχών και της Interpol.

Ο Εντγκάρντο Γκρέκο είχε ανέλθει στα υψηλά αξιώματα της «Ντραγκέτα», αφού το ποινικό του παρελθόν ήταν «πλούσιο» ενώ διέθετε «ταλέντο» στις ληστείες τραπεζών.

Μετά την σύλληψη του διαβόητου μαφιόζου ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόσι εξήρε το έργο της αστυνομίας, που «οδηγεί ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης έναν από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Σιγά τα ωά….
    Εδώ μας κυβερνούν εδώ και 50 χρόνια, στον πιτσαδόρο κόλλησες;
    The masonic mafia of Greece rules everything.

Comments are closed.