Γαλλία: Πώς οι Έλληνες αναζωογόνησαν τη Naval Group και τώρα φτιάχνει drone υποβρύχιο-δολοφόνο

Κοινοποίηση:
naval-group-drone

Ευθεία παραδοχή πως η Ελλάδα με την παραγγελία των τριών φρεγατών FDI Belharra αναζωογόνησε τη Naval Group, ενώ η γαλλική εταιρεία χρειαζόταν αποκατάσταση της εικόνας της, έπειτα από την ακυρωθείσα συμφωνία υποβρυχίων με την Αυστραλία.

Τώρα, η Naval Group, «ανοίγει απαράμιλλες επιχειρησιακές, βιομηχανικές και εμπορικές προοπτικές, ιδίως για την αντιμετώπιση του νέες προκλήσεις που αναδύονται στους ωκεανούς», γράφει το meta-defense.fr.

H εταιρεία παρουσίασε drone υποβρύχιο μήκους 10 μέτρων και εκτοπίσματος 10 τόνων «εμπνευσμένο από μεγάλα κητώδη όπως η σπερματοφάλαινα».

Σύμφωνα με τη Naval Group το νέο της υποβρύχιο είναι σε θέση να πλεύσει, στη σημερινή του μορφή, για αρκετές ημέρες σε αυτόνομες καταδύσεις, με ταχύτητα πλεύσης 6 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων.

Την ίδια ώρα, η Naval Group έχει σχεδιάσει το βασικό της μοντέλο drone υποβρυχίου, μήκους 20 μέτρων, το οποίο θα διαθέτει σύστημα πρόωσης AIP που θα του δίνει αυτονομία κατάδυσης αρκετών εβδομάδων και τη δυνατότητα να μεταφέρει μεγάλα φορτία, όπως ανθυποβρυχιακές ή κατά πλοίων τορπίλες και ναυτικές νάρκες, «ανοίγοντας ένα τεράστιο φάσμα δυνατοτήτων σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Πηγή: geostratigika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: