Γάμοι με ωράριο όπως στα μπαρ! – Στις 12 θα τελειώνει το γλέντι των γάμων στις περιοχές που μπήκε περιορισμός

Κοινοποίηση:
1

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία εως τις 23 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιοριορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Η σχετική απαγόρευση αφορά μπαρ, εστιατόρια αλλά και τα γλέντια και στους γάμους που γίνονται σε καταστήματα ή σε catering-κτήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κρήτη, Μύκονο και λοιπές περιοχές όπου ισχύουν οι απαγορεύσεις.

Εξαίρεση στο νέο ωράριο αποτελούν τα delivery και take away, όπου πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών ενώ απαγορεύεται η παροχή αλκοολούχων ποτών.

Σε περίπτωση παράβασης προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος των διατάξεων, προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται σε καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων:

– των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

– των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Συγκεκριμένα στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται:

«Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδι-αφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων: α) των Περι-φερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδι-κής, Λάρισας και Κέρκυρας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζα-κύνθου, Κω απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατο-ρίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παρο-χής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συ-ναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπο-νται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.2. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της πα-ρούσας επιβάλλεται: (α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητι-κό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις (3) ημέρες και (β) στη δεύτερη πα-ράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας, ανα-στολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: