Γάλλος στρατηγός: «Τερματίστε τα “οθωμανικά” σχέδια του Ερντογάν τώρα!»

Κοινοποίηση:
Le-general-Pierre-de-Villiers-critique-Emmanuel-Macron

Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα στην δύση που αντιτίθεται τόσο σθεναρά στα “βρώμικα” και κυρίως άκρως επικίνδυνα για όλους τουρκικά σχέδια, σε Α. Μεσόγειο και την Αφρική.

Μάλιστα ο πρώην Α/ΓΕΣ του γαλλικού στρατού στρατηγός Pierre de Villiers, δήλωσε ότι η ρητορική του Ρ. Τ. Ερντογάν γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική, ιδίως επειδή η Τουρκία δεν είναι πλέον κοσμική χώρα.

«Η Τουρκία του Ερντογάν, με τις δηλώσεις του, καθοδηγείται τώρα από μια στρατηγική αποκατάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Τουρκία ενσωματώνει αυτό το μανιφέστο με σχετικές στρατιωτικές κινήσεις.

Για παράδειγμα, η καταστροφή των Κούρδων στη Συρία, οι ενέργειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κ.α.», δήλωσε ο Πιέρ ντε Βίλιερς στο BFM TV.

Ο Γάλλος στρατηγός τόνισε ότι κάποια μέρα η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Γαλλία, θα πρέπει να τερματίσουν την προκλητικότητα των Τούρκων άμεσα, όσο είναι καιρός δηλαδή.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μια χώρα όπως η Τουρκία, της οποίας οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ δεν έχουν ολοκληρωθεί επίσημα μέχρι σήμερα, μπορεί να συνεχίζει μια τέτοια ρητορική και τέτοιες ενέργειες ως μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Pierre de Villiers, οι όροι «φίλος» ή «εχθρός» είναι πλέον δυσδιάκριτοι στη διεθνή σκηνή και στην τρέχουσα πραγματικότητα και σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλία χρειάζεται μια ιδιαίτερα σαφή στάση από όλους εκείνους που δηλώνουν την υποστήριξή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού ισλαμισμού.

«Η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν τους ισλαμιστές, καθώς χρηματοδοτεί πολλές τέτοιες κινήσεις και αυτό είναι ευρέως γνωστό. Νομίζω ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον κοσμικό κράτος, είναι προφανώς μια άκρως ισλαμική χώρα και δεν απέχει πολύ από τους ακραίους ισλαμιστές.», είπε ο Γάλλος πρώην ανώτατος αξιωματικός που δεν “μάσησε” τα λόγια του.

Η ανάγνωση των δηλώσεων ενός ανθρώπου που είχε την ευθύνη των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων, σίγουρα έχει βαρύνουσα σημασία για την χώρα πρώτα, αλλά και για την ΕΕ.

Η Τουρκία επιθυμεί την αναβίωση μιας αυτοκρατορίας που έχει διαλυθεί με επίσημη συνθήκη το 1918, και δεν μπορεί να την αναβιώσει σε καμία περίπτωση.

Νομίζουμε ότι οι Γάλλοι μαζί με τους Έλληνες και μερικές άλλες χώρες οφείλουν να ξεκινήσουν κάτι νέο στην “μουχλιασμένη” και επικίνδυνη οικονομική ένωση που ονομάζεται ΕΕ, αφού η διάλυση της είναι μαθηματικά σίγουρη.

Οφείλουν επίσης, όλοι να αφυπνιστούν ώστε να δώσουν ένα μάθημα στα σχέδια αυτά του σουλτάνου Ερντογάν τώρα, διότι “αύριο” ίσως να είναι πολύ αργά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. αν πει αυριο ο μακρον στον μητσοτακη .. σου στελνω το ντε γκολ και μαζι θα κυνηγησουμε τον ερντογαν απο ολη την μεσογειο …..,,, δεν θα δεχθει……,, γιατι δεν το εγκρινει η φρολαιν…

  2. O κουλης που βρισκεται ; Γιατι δεν στεκεται διπλα στον Μακρον; Εκτος αν περιμενει την εντολη της αγγελικουλας του Γ ραιχ Ελευθερη χωρα ειμαστε.,.,.,.. ξυπνα ρε ειναι η ευκαιρια σου να υψωσεις αναστημα στα μουσουλμανια αποκτωντας πρωτη φορα πραγματικο συμμαχο

  3. TOYΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ.

  4. ANTE MΠΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ ..

  5. Θα ρωτήσει την αγγελική που έχει το πουγγί γιατί το δικό μας το ξεσκίσαμε και θα δει τι θα κάνει τουτέστιν “άσε και βλέπουμε” α ρε harvard τι μπουμπούκια παραδίδεις.

  6. επιτελους καποιοι αρχισαν σιγα σιγα να ξυπνανε.

  7. Η ΕΕ δέν είναι μόνο “μουχλιασμένη”είναι ο καταστροφέας τής Ελλάδας.H EE iδρύθικε από έναν παλιό χιτλερικό τόν Βάλτερ Χαλστάιν μέ σκοπό τήν οικονομική κυριαρχία τής Γερμανίας στήν Εωρώπη.Η ΕΕ μάς έφερε τά μνημόνιαί τήν φτώχια καί τού λάθρους.Πεσκέσια τής ΕΕ ο Βενιζέλος,ο Σαμαράς,Ο Ααρο Αβουρί ψευδώνυμο Σημίτης,οΤσίπρας,ο Κούλης ο γουρλομάτης καί πάει λέγοντας.Μέ τήν προσχώρηση τής Ελλάδας στίς 1.1.1981 άρχησε η κατάρρευση τήσ χώρας.Εχασε τήν αυτονομία της καί τό νόμισμα.Αντί γιά δραχμή τό γερμανικό μάρκο.
    Μία χώρα εύπορη εφτασε στά σημερινά χάλια.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.