Γάζα: O ισραηλινός στρατός συνέλαβε ανταποκριτή του Al Jazeera – Η ανακοίνωση του μέσου

Κοινοποίηση:
ismael

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) συνέλαβαν τον ανταποκριτή του δημοσιογραφικού μέσου Al Jazeera Arabic, Ismail al-Ghoul μέσα από το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τον ισραηλινό στρατό με δεκάδες θύματα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο ανταποκριτής του μέσου ξυλοκοπήθηκε σοβαρά από ισραηλινούς στρατιώτες πριν συλληφθεί μαζί με δεκάδες άνδρες και γυναίκες μέσα στο νοσοκομείο.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση
Λίγες ώρες μετά το δίκτυο Al Jazeera Media Network εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μέσω της οποίας απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου αλλά και όλων όσων συνελήφθησαν μαζί του. Επιπλέον αναφέρει πως ο στρατός κατέστρεψε ολόκληρο τον εξοπλισμό τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν στον ανταποκριτή του Al Jazeera Arabic Ismail Alghoul στη Γάζα, ενώ εκτελούσε τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα. Μετά την επίθεση, συνελήφθη και το όχημα με τις κάμερες και τον εξοπλισμό καταστράφηκαν.

Το δίκτυο Al Jazeera Media Network απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή του και των άλλων δημοσιογράφων που συνελήφθησαν μαζί του και θεωρεί τις κατοχικές δυνάμεις πλήρως υπεύθυνες για την ασφάλειά τους.

Ο Ismail al-Ghoul συνελήφθη σήμερα το πρωί μέσα στο νοσοκομείο Al-Shifa μαζί με έναν αριθμό δημοσιογράφων ενώ κάλυπταν την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ismail ξυλοκοπήθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

Το Δίκτυο τονίζει ότι αυτή η στοχοποίηση χρησιμεύει ως τακτική εκφοβισμού των δημοσιογράφων για να τους αποτρέψει από το να αναφέρουν τα φρικτά εγκλήματα που διαπράττουν οι κατοχικές δυνάμεις εναντίον αθώων πολιτών στη Γάζα.

Η στοχοποίηση του Ismail al-Ghoul αποτελεί μέρος μιας σειράς συστηματικών επιθέσεων κατά του Al Jazeera από τις κατοχικές αρχές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δολοφονία των Shireen Abu Akleh, Samer Abudaqa και Hamza al-Dahdouh, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του στη Γάζα, τη σκόπιμη στοχοποίηση πολλών δημοσιογράφων του και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και τη σύλληψη και τον εκφοβισμό των συνεργείων του.

Το Al Jazeera καταδικάζει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον δημοσιογράφων και επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα και ανανεώνει την έκκλησή του για άμεσο τερματισμό αυτών των φρικτών επιθέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: