“ΓΛΕΝΤΑΕΙ” ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!!! Να καταργηθεί το Βέτο εντός ΕΕ ζήτησε το Βερολίνο για να προωθήσει τη συμμαχία Γερμανίας-Τουρκίας! Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Αιγαίο

Κοινοποίηση:
tilefwniki-epikoinwnia-merkel-erntogan.w_l

Την κατάργηση του δικαιώματος βέτο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Η πρόταση των Γερμανών δεν είναι απλά επικίνδυνη για την ίδια την ΕΕ αλλά αποτελεί μία άκρως ανθελληνική κίνηση.

Το αίτημα των Γερμανών αφορά μόνο την Τουρκία
Πλέον με την πρόταση αυτή, τα προσχήματα διαλύθηκαν καθώς το Βερολίνο ζητά μία “Γερμανική ΕΕ”. Οποιος έχει διαφορετική άποψη, απλά αποχωρεί.. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο.

Το δεύτερο είναι η “στρατηγική σύζευξη που επιχειρεί το Βερολίνο με την Άγκυρα”.

Μην έχουμε καμία αυταπάτη πως πρόκειται για μία κίνηση άκρως επικίνδυνη που γεννά πολλά ζητήματα ασφαλείας. Η Γερμανία θέλει να προχωρήσει μαζί με την Τουρκία και επιθυμεί μία Άγκυρα εντός ΕΕ.

Άλλωστε εντός ΕΕ παραδίδει εύκολα και την Αν. Μεσόγειο (και όχι μόνο) στην Τουρκία με το πρόσχημα της “ενοποίησης του ευρωπαϊκού χώρου”.

Όλα δείχνουν πως η κατάργηση του Βέτο είναι μια κίνηση που το Βερολίνο την έχει σχεδιάσει και θα την προωθήσει καθώς αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να “ξεφορτωθεί” Ελλάδα και Κύπρο.

Η μη ύπαρξη Βέτο σημαίνει πως η μακροχρόνια στρατηγική του ΕΛΙΑΜΕΠ από το “Ελσίνκι” ενταφιάζεται για δεύτερη φορά.

Γερμανία: Να καταργηθεί το Βέτο
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ήταν ξεκάθαρος. Σημείωσε τα εξής:

«Πρέπει να καταργηθεί το δικαίωμα των μεμονωμένων κρατών – μελών της Ε.Ε. να “αρνούνται αποφάσεις”.

H EE δεν πρέπει να γίνεται όμηρος εκείνων που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική mέσω των βέτο που υποβάλλουν.

Όπως είπε, «εκείνοι που το κάνουν (σ.σ. απειλούν με βέτο) παίζουν, περισσότερο ή λιγότερο, με τη συνοχή της Ευρώπης.

Όποιος το κάνει, παίζει με τη συνοχή της ΕΕ. Το λέω εντελώς ανοιχτά:

Tο βέτο πρέπει να φύγει – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφήσουμε», δήλωσε ο κ. Μάας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων που άρχισε σήμερα τις εργασίες της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θεωρεί ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης σημειώνοντας ότι οι 27 χώρες δεν μπορεί να είναι «όμηροι» μονομερών καθυστερήσεων.

Υπενθυμίζεται πως το βέτο ισχύει στο πεδίο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της ΕΕ. Στο πεδίο αυτό τα κράτη μέλη διατηρούν το δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο των Υπουργών όταν θεωρούν πως θίγεται κάποιο ζωτικής σημασίας συμφέρον τους.

“Παραδοσιακά χώρες όπως η Ουγγαρία κάνουν συχνά χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι κοινές θέσεις της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό συνέβη και πρόσφατα όταν για ακόμη μια φορά η Βουδαπέστη αρνήθηκε να συναινέσει στην καταδίκη των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα”.

Το τελευταίο είναι η αφορμή σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ. Η πραγματικότητα είναι το μεγάλο γεωπολιτικό παίγνιο με την Τουρκία και η προώθηση των γερμανοτουρκικών συμφερόντων…

Ας ξαναδούμε την στάση της Γερμανίας όσον αφορά την Διάσκεψη της Λιβύης. Πώς το Βερολίνο ευνοεί την Τουρκία και τι θα συμβεί μόλις “τελειώσουν” και το βέτο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. εαν καταργηθει το ..βετο.. εαν υαρχουν εξυπνοι πολιτικοι .. οχι τυπου μητσοτακη φιλογερμαναραδες …να ανοιξουν τις πορτες στους λαθρομεταναστες προς την ευρωπη…και να κανουν τους γερμαναραδες… να παραμιλανεκαι να πεταγονται στον υπνο τους .,, ναζογερμαναραδες και τουρκομογγολοι ενας λαος σε δυο κρατη …. !!

  2. Ε αφού γραμμένο το έχουν το Αιγαίο ο Κούλης και η παρέα του, ας το πάρουν οι Γερμανοί με τους τουρκαλαδες μπας και δούμε και αυτοί εκεί καμία άσπρη μέρα .

Comments are closed.