Βώλαξ: Το εξωγήινο πανέμορφο χωριουδάκι που προσγειώθηκε στην καρδιά των Κυκλάδων

Κοινοποίηση:
volax

Βώλαξ ή Βώλακας

Ίσως το πιο περίεργο χωριουδάκι όχι μόνο της Ελλάδας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά των Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα το συναντάμε στα ορεινά της πανέμορφης Τήνου.

Το τοπίο στο οποίο βρίσκεται αρμονικά φτιαγμένο αυτό το ξεχωριστό μα και πανέμορφο χωριουδάκι είναι τόσο μεταφορικά όσο και ίσως κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη εξού και το συνοδεύουν και διάφοροι μύθοι.

Ένας από αυτούς αναφέρει πως αυτοί οι τεράστιοι πέτρινοι και στρογγυλοί όγκοι που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρη την περιοχή είναι απομεινάρι μιας πολύ ξεχωριστής μάχης όπως αυτής των Γιγάντων και των Τιτάνων.

Ο μύθος αναφέρει πως στο συγκεκριμένο σημείο στήθηκε ένα ιδιότυπο πεδίο μάχης ανάμεσα σε αυτά τα τέρατα της μυθολογίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά το τέλος της μάχης να δημιουργηθεί αυτό το μοναδικό τοπίο.

Η δεύτερη θεωρία αναφέρει πως αυτοί οι τεράστιοι στρογγυλοί βράχοι είναι αποτέλεσμα μιας πτώσης μετεωρίτη στην συγκεκριμένη περιοχή και αυτοί οι όγκοι είναι τα απομεινάρια αυτής της βίαιης σύγκρουσης.

Τρίτη και ίσως και επικρατέστερη θεωρία είναι πως το όλο αυτό απόκοσμο σκηνικό δημιουργήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια ενώ αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν ενδείξεις πως κάποτε η θάλασσα έφτανε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο χωριουδάκι είναι ένα ακόμα σπάνιο αξιοθέατο της πατρίδας μας και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε και να περιπλανηθείτε τόσο στα γραφικά σοκάκια του ομώνυμου χωριού όσο και ανάμεσα στους τεράστιους αυτούς βράχους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: