«Βόμβα» μεγατόνων: Απειλή για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Κοινοποίηση:
olympiakoi_agones_corona

«Βόμβα» πέφτει λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τοσίρο Μούτο, να αναφέρει σήμερα (20/7) πως δεν αποκλείεται, σε ακραίο σενάριο μέχρι και η ματαίωση της διοργάνωσης.

Σε ερώτηση που του έγινε σε συνέντευξη Τύπου για το αν ακόμα και τώρα υπάρχει ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Τοσίρο Μούτο τόνισε πως παρακολουθούν την κατάσταση και είναι σε συζητήσεις με τους διοργανωτές για παν ενδεχόμενο.

Τα κρούσματα αυξάνονται, η αγωνία κορυφώνεται

Τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, καθώς το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν άλλα 9, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 67, έχοντας «χτυπήσει» και την ελληνική αποστολή.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αν υπάρξει μια κορύφωση» είπε ο Μούτο.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι βάσει της κατάστασης με τον κορωνοϊό, θα συνεδριάσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (σ.σ. ιαπωνική και μητροπολιτική κυβέρνηση, οργανωτική επιτροπή, ΔΟΕ και ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή). Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να πέσουν, μπορεί και να είναι πιο πολλά. Επομένως, θα σκεφτούμε το τι θα κάνουμε, αν αυξηθούν τα κρούσματα» πρόσθεσε.

Σε ανύποπτο χρόνο πάντως ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει πει πως παρά την πανδημία δεν έχει τεθεί θέμα οριστικής ματαίωσης των Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της πανδημίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: