Βόλος: Δηλητηρίασαν τρεις γάτες (η μία έγκυος) στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου

Κοινοποίηση:
dmv

Νεκρές από δηλητήριο που έριξε άγνωστος δράστης, βρέθηκαν τρεις γάτες (η μια έγκυος) στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Η εισαγγελέας υπηρεσίας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, που αν βρεθεί, απειλείται με πολυετή κάθειρξη και βαριά χρηματική ποινή.

Δικαστικοί υπάλληλοι εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή μια νεκρή γάτα στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου και χθες άλλες δύο με διαφορά ωρών, τη μια το πρωί και τη δεύτερη που κυοφορούσε γατάκια το μεσημέρι.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Δικαστικού Μεγάρου βρίσκονται πολλές γάτες, τις οποίες φροντίζουν και ταΐζουν η επιμελήτρια Ανηλίκων και δικαστικοί υπάλληλοι.

Εκτιμάται ότι στο χώρο, που ρίχνουν φαγητό και περίοικοι για τα αδέσποτα ζώα, πιθανόν άγνωστος δράστης έριξε δηλητήριο, καθώς οι τρεις γάτες βρέθηκαν νεκρές στο ίδιο σημείο του χώρου. Ωστόσο, στο χώρο δεν βρέθηκε φόλα ή κάτι ύποπτο που να οδηγήσει στα ίχνη του δράστη, ενώ είναι άγνωστο αν οι κάμερες κατέγραψαν κάποια κίνηση.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και στρέφεται κατ’ αγνώστων, που αν εντοπιστούν κατηγορούνται για θανάτωση ζώου κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του νόμου 4830/21, που αφορά το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προβλέπεται δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, η πράξη τιμωρείται με κάθειρξη 5 ως 10 χρόνια και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, προς 50 ή 100 € η κάθε μονάδα, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δράστη.

magnesianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ρε αρρωστε κακομοιρη τωρα νιωθεις καλυτερα σιχαμα της ζωης

Comments are closed.