Βόλος: Έπαιρναν τηλέφωνο σε μοναστήρια και ζητούσαν 5.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
monastiri

Δεκτή έκανε την αίτηση ακύρωσης διαδικασίας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για μια 36χρονη γυναίκα, από την Κόρινθο, που κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης σε βάρος Μοναστηριού στη Σκόπελο, στις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η γυναίκα είχε καταδικαστεί αρχικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 13 Ιουνίου 2018 σε φυλάκιση 38 μηνών χωρίς αναστολή, εξαγορά και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στη συνέχεια, όταν πήρε την απόφαση έκανε έφεση, αλλά δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί ανυποστήρικτη.

Η αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, αν και υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, έγινε δεκτή και το Δικαστήριο έδωσε αναστολή της ποινής, μέχρι να εκδικαστεί ξανά η έφεση. Σύμφωνα με τον συνήγορο της γυναίκας Δημήτρη Βούλγαρη, η 36χρονη είχε συλληφθεί ως φυγόποινη και είχε κρατηθεί για τέσσερις μέρες, αλλά αφέθηκε ελεύθερη για κοινωνικούς λόγους (πολύτεκνη, άνεργη και ο σύζυγός της και ένα παιδί τους αντιμετωπίζει καρδιακό πρόβλημα).

Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα απάτης σε βάρος μοναστηριού στη Σκόπελο, κομπίνα Πανελλαδικής εμβέλειας στην οποία ενέχεται ένας φυλακισμένος που τηλεφωνούσε σε μοναστήρια ή σε εκκλησιαστικά συμβούλια, έλεγε ότι εγκρίθηκε επιδότηση από το ΕΣΠΑ και ζητούσε 5000 ευρώ για τα διαδικαστικά.

Για να κατατεθούν τα χρήματα έδινε το όνομα και τα στοιχεία της κατηγορούμενης, γεγονός που ήταν σε γνώση της και με συμφωνία στα 5.000 € να τις δίνει 500 €. Στην περίπτωση του μοναστηριού της Σκοπέλου, η Αστυνομία είχε αποκαλύψει την απάτη, ζήτησε από τη Μητρόπολη Χαλκίδας να μην κατατεθεί το ποσό που ζητούσε ο άγνωστος και η 36χρονη είχε συλληφθεί σε Ταχυδρομείο της Αθήνας, όπου είχε πάει να πάρει τα χρήματα που όμως δεν υπήρχαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: