Βροχή οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό – Άρωμα αντί για θεραπεία σε καρκινοπαθή

Κοινοποίηση:
nikos-kontostathis

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ασθενών και των συγγενών τους για τη δράση του Νίκου Κοντοστάθη, του ψευτογιατρού που είναι προφυλακισμένος κατηγορούμενος για τρεις θανάτους καρκινοπαθών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο χήρος Κύπριας καρκινοπαθούς κατήγγειλε ότι πλήρωσε 10.000 για τους ορούς του γιατρού από την Ελβετία, «ο οποίος έκανε θαύματα».

Η γνωριμία έγινε στα τέλη του 2015 στο Άγιον Όρος, όπου είχε πάει ελπίζοντας να σώσει τη σύζυγό του. Τον Ιανουάριο του 2016 παρέλαβε, παρουσία μαρτύρων, δύο αθλητικά σακίδια μέσα στα οποία υπήρχαν οι οροί.

Όταν η καρκινοπαθής κατέληξε, ο Κύπριος που κάνει την καταγγελία ενημέρωσε τις κυπριακές Αρχές για τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης που έκανε στους ορούς. Όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν μόνο αρωματικές ουσίες.

Υπηρεσίες placebo

Πάντως, ο Νίκος Κοντοστάθης, που είναι αντιμέτωπος ακόμα και με τα ισόβια, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του στον ανακριτή λέγοντας ότι «προσέφερε υπηρεσίες placebo σε ετοιμοθάνατους».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, απέρριψε τις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου ότι έπειθε ασθενείς να σταματήσουν τις θεραπείες τους και φαίνεται να ισχυρίστηκε πως «απλώς ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών».

Σχετικά με τους θανάτους για τους οποίους κατηγορείται –δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα–, είπε ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς θα μπορούσαν να ζήσουν μόνο με θαύμα. Συνεχίζοντας το επιχείρημα για τις… υπηρεσίες placebo, τόνισε ότι ήταν θετικές, μιας και ζητούμενο στις περιπτώσεις τους ήταν «η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων».

Από τη Μονή Βατοπεδίου

Η «καριέρα» του Νίκου Κοντοστάθη στην Ιατρική ξεκίνησε, όπως δήλωσε ενώπιον του ανακριτή, το 2015. Τότε είχε επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου, όπου ενημερώθηκε τυχαία ότι αρκετοί μοναχοί δεν προβλήματα προστάτη δεν είχαν βοηθηθεί από τις συμβατικές θεραπείες. Έτσι, τους πρότεινε «μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα».

Σε αυτό το σημείο αρνήθηκε ότι ψάρευε ασθενείς στα μοναστήρια, τονίζοντας ότι οι διάφορες βοτανοθεραπείες ήταν αυτές που ενίσχυσαν τη φήμη του, με αποτέλεσμα ο ένας να τον συστήνει στον άλλο.

Επίσης, αρνήθηκε ότι αρχικά παρουσιαζόταν ως γιατρός, λέγοντας ότι είναι εμπειρικός βοτανολόγος. Η συνέχεια, όμως, είναι ενδιαφέρουσα, καθώς στην απολογία του φέρεται να είπε: «Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες, βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει».

Άλλο ένα σημείο της δικογραφίας που αρνείται ο κατηγορούμενος είναι ότι ζούσε από τα χρήματα των ασθενών, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν μόνο για την προμήθεια των βοτάνων και των ακριβών βαμμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όλοι αυτοί που το παίζουν βοτανολόγοι και διάφορα τέτοια όλοι βγάζουν εκατομμύρια από τον πόνο του κοσμάκη. Αλλά φταίει και ο κοσμάκης που τρέχει από πίσω τους σαν τα πρόβατα. Ο ένας τους συστήνει στον άλλο. Αυτοί οι τσαρλατάνοι έχουν πολύ χρήμα όπως ο ψευτογιατρός που τα γλένταγε με την Αλβανέζα!

  2. Εδώ εκτός από τον εγκληματία ψευτογιατρός υπάρχουν συνεργοί υπάρχουν κλινικές γιατροί μοναστήρια επιχειρηματιες όλοι αυτοί πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν και οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει μα τους υμνήσουν και αυτούς

Comments are closed.