Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν 10 Μαΐου

Κοινοποίηση:
vrefonipiakoi_stathmoi

Ενώ είχε γραφτεί ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αναμένεται ν’ ανοίξουν στις 10 Μαΐου, αυτό τελικά δεν ισχύει.

Μάλιστα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα εάν αποφασιστεί το άνοιγμά τους.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, βρίσκονται όλοι καθώς δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξή τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά. Παράλληλα δείτε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: