Βρετανία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές κατά του lockdown στο Λονδίνο – Βίντεο

Κοινοποίηση:
londino-koronoios

Η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε πάνω από 60 συλλήψεις διαδηλωτών κατά του lockdown.

Επεισόδια και ταραχές ξέσπασαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά του lockdown.Και ενώ η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού αφήνει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά στη Μεγάλη Βρετανία, χιλιάδες διαδηλωτές «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Λονδίνου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν βίαιες ταραχές, με την αστυνομία να προχωρά σε πάνω από 60 συλλήψεις. Αριθμός που αναμένεται πάντως να αυξηθεί.

«Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων», ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, απευθύνοντας έκκληση προς το κοινό να μην πάρει μέρος στις απαγορευμένες αυτές διαδηλώσεις, πίσω από τις οποίες «κρύβεται» ο Πιερ Κόρμπιν, αδερφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία», ενώ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του lockdown. «Σταματήστε να μας ελέγχετε» έγραφε ένα πανό, ενώ ένα άλλο: «Όχι άλλα lockdowns».

Εξαιτίας των επεισοδίων, η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στη διάσημη Regent Street, όπου η αστυνομία, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, έκανε υπέρμετρη χρήση βίας.

Η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δημόσια οργή σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, αν και η Αγγλία μετά από τέσσερις εβδομάδες lockdown, αναμένεται να επιστρέψει την Τετάρτη σε καθεστώς τοπικών περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με το βαθμό διασποράς του ιού.

Περιορισμοί που απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει να «αιμορραγούν» οικονομικά, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες τους.

Βάσει των νέων μέτρων, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν ξανά, ωστόσο στις ζώνες που θα βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (από τις τρεις) επικινδυνότητας, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ το Μπρίστολ και το Λιντς, οι παμπ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση με πρόσωπα εκτός οικογενείας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα πάρκα.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της COVID-19 και 479 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: