Βρετανία: Αυτοκτόνησε διευθύντρια σχολείου γιατί πήρε πολύ αρνητική αξιολόγηση

Κοινοποίηση:
76546754

Μία εκπαιδευτικός από την Βρετανία, διευθύντρια δημοτικού σχολείου από το 2010, δεν άντεξε όταν το σχολείο της υποβαθμίστηκε στις ετήσιες αξιολογήσεις στην χαμηλότερη κατηγορία, λαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «ανεπαρκές» (inadequate) και αυτοκτόνησε.

Ένα περιστατικό που βάρυνε ιδιαίτερα στην αρνητική αξιολόγηση που έλαβε το σχολείο της, ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο με μαθητή που χόρευε αυτό που αποκαλείται «flossing dance».

Το συμβάν θεωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα για τη διεξαγωγή των αξιολογήσεων ότι συντείνει στην «πρώιμη σεξουαλικοποίηση» των παιδιών.

Τον Ιανουάριο, η διευθύντρια του σχολείου αυτοκτόνησε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης, καθώς είχε ενημερωθεί ότι το σχολείο είχε κατρακυλήσει στη χαμηλότερη βαθμίδα.

«Η χειρότερη μέρα της ζωής μου»

Η εκπαιδευτικός είχε έρθει αντιμέτωπη με τις επικρίσεις του σχολικού επιθεωρητή, που λαμβάνοντας γνώση για το περιστατικό με τον «ακατάλληλο χορό» είχε χαρακτηρίσει τις κινήσεις «σεξουαλικές».

Η Ρουθ Πέρι είχε πει τότε στο περιβάλλον της, σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC η αδελφή της, ότι ήταν «η χειρότερη μέρα της ζωής της» και πως τα όσα είχε πει ο επιθεωρητής ήταν «άδικα».

Η Πέρι ήταν παντρεμένη και μητέρα.

Το δέσιμό της με την συγκεκριμένη σχολική μονάδα ήταν τεράστιο. Είχε υπάρξει μαθήτρια εκεί, ενώ το 2006 προσελήφθη ως εκπαιδευτικός. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2010, ανέλαβε τη διεύθυνσή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: