Βρήκαν πάλι αρχαιότητες σε σπίτι στην Κάλυμνο

Κοινοποίηση:
Kalymnos-arxaia

Κατά τη διάρκεια ερευνών βρέθηκαν ένας ακέραιος πήλινος αμφορέας που χρονολογείται από τους Υστερορωμαϊκούς χρόνους, ένα ακέραιο πήλινο αγγείο των Βυζαντινών χρόνων και το πάνω μέρος ενός πήλινου αμφορέα των Ελληνιστικών χρόνων
Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι οι σφουγγαράδες στην Κάλυμνο δεν μαζεύουν μόνο τα περίφημα σφουγγάρια από τον βυθό, αλλά και τις… αρχαιότητες που βρίσκουν μέσα στα πλοία τα οποία έχουν ναυαγήσει κοντά στο νησί σε διάφορες χρονικές περιόδους της ιστορίας!

Έπειτα από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία ενός Έλληνα όπου βρέθηκαν ένας ακέραιος πήλινος αμφορέας που χρονολογείται από τους Υστερορωμαϊκούς χρόνους, ένα ακέραιο πήλινο αγγείο των Βυζαντινών χρόνων και το πάνω μέρος ενός πήλινου αμφορέα των Ελληνιστικών χρόνων.

Τα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων κι έτσι κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για αξιολόγηση. Ο κάτοχός τους συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.