Βουλή: Στα χέρια Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου η δικογραφία για τη Novartis

Κοινοποίηση:
tsipras_papaggelopoulos-768x527

Αποσφραγίστηκε ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στην οποία αναφέρονται τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας για την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS. Ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», στις 16/9/2019, ποινική δικογραφία η οποία αφορά τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη, Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

H δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε από έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στις έρευνες για την υπόθεση NOVARTIS, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την περασμένη Δευτέρα και παρέμενε κλειδωμένη στο ισόγειο, μέχρι την ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, καθώς από τη Δευτέρα δεν είχε προγραμματιστεί νομοθετικό έργο ή κοινοβουλευτικός έλεγχος. Με την ανακοίνωσή της τα κόμματα μπορούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου της. Οι εμπλεκόμενοι, όμως, είναι εκείνοι που μπορούν να λάβουν το αντίγραφό της.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η εξής: Η δικογραφία είναι πλέον ορατή από τα κόμματα. Δυο βουλευτές από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα θα εισέρχονται στην αίθουσα όπου φυλασσεται η δικογραφία και θα μπορούν να την διαβάσουν και να κρατήσουν σημειώσεις. Δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε φωτογραφία, ούτε φωτοαντίγραφο των σελίδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: