«Βγαίνει μπροστά» ο Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας»

Κοινοποίηση:
΄ΛΚΗΛΞΚΝ

Στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του Open μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, για το επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και που έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων.

Για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος με ξεκάθαρο και σαφή λόγο τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η Εκκλησία και το σύνολο της Ιεραρχίας είναι «απέναντι» σε αυτό το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο «θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ.Γαβριήλ σχολίασε την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε δημοψήφισμα, αναφέροντας το γενικότερο πλαίσιο και φέρνοντας μάλιστα και παράδειγμα:

«Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά είναι και η θρησκευτική ελευθερία … Είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και μέσα σε αυτό πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός θέλει, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας. Ένας οικογενειακός δεσμός μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ανδρός και γυναικός. Όπως η φύση ορίζει, όπως η Εκκλησία μας ορίζει … Την Κυριακή, στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για το ίδιο ακριβώς θέμα. Και ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει … Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο ή παράτυπο να τεθεί το ερώτημα, η πρόταση, η παράκληση να γίνει δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: