Βίντεο για… παρατηρητικούς λύτες δίνει το τουρκικό ΥΠΑΜ – Πόσο “ανέγγιχτο” είναι το Κεμάλ Ρέις μετά τις πληροφορίες για “επακούμβηση” με τη φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ”;

Κοινοποίηση:
1

Αίνιγμα με το “ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ”


Ένα “αποκαλυπτικό” βίντεο έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα προς επίρρωση των… καθόλα προπαγανδιστικών ισχυρισμών τους πως το ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, πλέει “αγέρωχο” συνοδεύοντας το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Νέο βίντεο από το σεισμογραφικό Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, δημοσιεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «αποφασιστικότητας» σε όλες τις πλευρές.

Το τουρκικό υπουργείο, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύει βίντεο από την πορεία του τουρκικού πλοίου και των «συνοδών» του, χαρακτηρίζοντάς τα «υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες».

«Ατρόμητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες, το τουρκικό Ναυτικοί συνεχίζει την αποστολή του στη συνοδεία και προστασία του ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis, επιδεινύνοντας την ίδια αποφασιστικότητα με την ίδια πρώτη ημέρα».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που φυσικά και υπερασπίζονται την προπαγάνδα του Ερντογάν, χρησιμοποίησαν το βίντεο αυτό για να δείξουν πως η φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ, δεν έπαθε τίποτα, μετά την “επακούμβηση” με την ελληνική φγρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ”.

Ή μήπως έπαθε; Αινιγματικό το σημείο που κόβεται το βίντεο από το τουρκικό ΥΠΑΜ. Μάλιστα όπως φαίνεται στο σημείο που φέρεται να παίρνει κλίση το πλοίο δεν έχει κυματισμό ούτε κάνει κάποια μανούβρα που να το δικαιολογεί. Θα μπορούσε να “κόπηκε” έτσι… άδοξα το πλάνο γιατί η εν λόγω φρεγάτα… ίσως και να “μπατάρει” αριστερά;

 


Πάντως η ελληνική φρεγάτα, μια χαρά συμμετείχε στη σημερινή ελληνογαλλική άσκηση “χαστούκι” στην Άγκυρα…

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Βίντεο με τα πλοία που φόρεσε «καπέλο» το Παρίσι στο Oruc Reis – O χάρτης της άσκησης (BINTEO – ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Για να βγει το παρλιακό στο καπάκι να μιλήσει για να αποφευχθούν ατυχήματα μάλλον, αν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι, δεν το πρόλαβε το ανάποδα και του την έκατσε πρύμα. Μπορεί να του έκανε ζημιά στο πηδάλιο εκτός και αν ακόμη καλύτερα πάει για στροφαλοφόρο. Το επόμενο…

  2. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διέρρευσαν, η επαφή των δύο πλοίων έγινε με την πλώρη του ΛΗΜΝΟΣ και το τελικό προς την πρύμνη ΔΕΞΙΟ τμημα του τουρκικού. Στο βίντεο φαίνεται το ΑΡΙΣΤΕΡΟ μερος του τουρκικού, (αν είναι το ίδιο πλοίο, γιατί αυτό δεν είναι σίγουρο επειδή δεν διακρίνονται τα κωδικά του).

    1. Aυτό είναι το 247. Το θέμα είναι πότε τραβήχτηκε το video.

    2. Με προσεκτική παρατήρηση και σε μεγέθυνση εικόνας βίντεο, είμαι σίγουρος οτι η φρεγάτα του τουρκικού βίντεο είναι MEKO 200, όπως και η ορούτς ρέις. Αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο (επίτηδες) το κωδικό της (F-245), οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να είναι κάποια άλλη από τις 4 όμοιες φρεγάτες που διαθέτουν οι τούρκοι. Θα φανεί από το αν θα εμφανιστεί ξανά σύντομα, ή θα εξαφανιστεί από το Αιγαίο για μερικούς μήνες.

  3. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΚΙΚΑ ΝΑΥΑΡΧΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΡΙΗΡΑΡΧΩΝ ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΑΣ ΟΡΓΩΝΑΝ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΕΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΗ Η ΥΔΡΑ ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΝ ΑΞΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

  4. Όποιο και νά ‘ναι, αυτό που δείχνουν πενταφάνερα “τον παίρνει και γέρνει” και κατά το ρητό…

  5. Επίτηδες μπλέκουν πολλά πλοία οι τουρκοι για να το καλύψουν. Γιαβουζ, Τούργκουτ ρεις, Κεμάλ ρεις. Άλλο χτύπησε, άλλο δείχνουν. Ο, τι ναναι

  6. Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος σας Μογγόλοι

Comments are closed.