Βέροια: Με γενικό black out απαντούν οι επιχειρηματίες εστίασης στις αυξήσεις ρεύματος

Κοινοποίηση:
KATASTIMATA-ESTIASI

Ηχηρό μήνυμα-απάντηση στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, είναι έτοιμοι να στείλουν αύριο Τετάρτη (16/2) για μία ώρα, τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας στη Βέροια.
Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του συλλόγου και εκπρόσωπος του φορέα διαλόγου #EstiasiGreece στην πόλη της ΠΕ Ημαθίας, Κώστας Σαμανίδης, για μία ώρα (από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 7) οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης θα κατεβάσουν τους διακόπτες ρεύματος, προκαλώντας μια ιδιότυπη συσκότιση σε πολλά και διαφορετικά πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

«Πρόκειται για μια πανελλήνια διαμαρτυρία από τους συλλόγους ολόκληρης της χώρας που συμμετέχουν στον φορέα διαλόγου με την επωνυμία #EstiasiGreece, λόγω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος. Η διαμαρτυρία από πόλη σε πόλη θα διαφέρει. Για παράδειγμα στην Πάτρα θα γίνει πορεία. Εμείς στη Βέροια αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τους διακόπτες για μία ώρα, από τις 6 μέχρι τις 7 το απόγευμα και η συμμετοχή από τις απαντήσεις που έχουμε λάβει από τους συναδέλφους, αναμένεται να είναι καθολική» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, o κ. Σαμανίδης.

Κάποιοι είναι σοκαρισμένοι από τον λογαριασμό που αντίκρισαν
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης στη Βέροια, «το κατέβασμα του διακόπτη είναι μια διαμαρτυρία που δεν θα δυσκολέψει τη λειτουργία των καταστημάτων, σε μια περίοδο που ήδη η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Γνωρίζουμε ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι ιδιαίτερα αυξημένοι και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις, ωστόσο όταν μιλάμε για τα καταστήματα εστίασης, που θα πρέπει να έχουν σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο ψυγεία και καταψύκτες ώστε να διατηρούν τα τρόφιμα αντιλαμβάνεστε ότι τα μεγέθη δεν είναι ίδια. Ειδικότερα, όταν η εστίαση έχει πληγεί και από τα μέτρα ενάντια στη διασπορά της Covid -19 που πάρθηκαν την Πρωτοχρονιά».

Σε ερώτηση για το αν περιήλθαν σε γνώση του περιστατικά ιδιαίτερα «φουσκωμένων» λογαριασμών σε καταστηματάρχες εστίασης ο κ. Σαμανίδης υπογράμμισε πως «φυσικά και έχω μιλήσει με αρκετούς και μπορώ να σας πω ότι είναι σοκαρισμένοι. Δεν είναι εύκολο να λαμβάνεις λογαριασμούς της τάξεως των 3.000 και 4.000 ευρώ, όταν τον προηγούμενο χρόνο κατέβαλες τα μισά. Και ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Από όσο μαθαίνω ήδη στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, τα πρώτα «λουκέτα» έχουν μπει. Εάν δεν αλλάξει κάτι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων θα τεθεί εν αμφιβόλω».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ Α@@@@@@Α ΤΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  2. ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΤΑ….ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ…….ΝΑ
    ΞΑΝΑΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ….ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ….ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ? ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ? Ε ? ΤΙ ΛΕΤΕ?

Comments are closed.