Βέλγιο: Νέες συλλήψεις μελών της “Ντραγκέτα”

Κοινοποίηση:
βελγιο

Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε νέες επιδρομές τη Δευτέρα (5/6) κατά της «Ντραγκέτα», μιας μαφιόζικης οργάνωσης από τη νότια ιταλική περιοχή της Καλαβρίας.

Αυτή είναι η δεύτερη επιδρομή των βελγικών αρχών κατά της «Nτραγκέτα» για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

«Μπορώ να σας ανακοινώσω σήμερα ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία διεξήγαγε νέες έρευνες στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για την καταπολέμηση της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά στην Αμβέρσα, προσθέτοντας ότι είναι η «δεύτερη επιχείρηση» του Βελγίου κατά της «Ντραγκέτα».

Μια παλαιότερη επιδρομή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο εναντίον της οργάνωσης της μαφίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνεται για το 80% της κοκαΐνης που εισάγεται στην Ευρώπη.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων ερευνών σε όλο το Βέλγιο, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Κατηγορούνται προκαταρκτικά για εμπορία ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών κατασχέθηκαν επίσης όπλα, ναρκωτικά, χρήματα και είδη πολυτελείας. Ένα άτομο συνελήφθη στη Γερμανία και το Βέλγιο θα ζητήσει την έκδοσή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: