ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ «ORUC REIS» – Το Καστελόριζο δεν θα γίνει Ίμια, θα γίνει ο τάφος τους

Κοινοποίηση:
oruc-reis-1-630x380

Το «Oruç Reis» προς το Καστελόριζο για να πραγματοποιήσει έκνομες έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τον Ναύσταθμο του Ακσάζ. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τελούν σε πολεμική επιφυλακή.

Μια πάνδημη ιαχή υψώνεται από το οργισμένο έθνος και απαιτεί: «Βυθίσατε το Oruç Reis». Ο ελληνικός λαός διαμηνύει: «Το Καστελόριζο δεν θα γίνει Ίμια».

Καμία συνθηκολόγηση δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό και το ελληνικό έθνος.

Η θάλασσα του Καστελόριζου, το αρχαίο Λύκειο Πέλαγος, να γίνει ο υγρός τάφος των νεο-οθωμανών πειρατών εισβολέων.

Η θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου είναι πλουσιότατη σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως έχει πει ο καθηγητής Φώσκολος. Πολύ πιο πλούσια από ό,τι νότια της Κρήτης.

Η θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου «ενώνει» την ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή και αιγυπτιακή.

Από εκεί θα περάσει ο αγωγός EastMed. Είναι ζωτικής σημασίας να νικήσουμε στο Καστελόριζο.

Όποιος τολμήσει να συνθηκολογήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την τεράστια οργή του λαού και τις συνέπειες του Συντάγματος.

Εάν χάσουμε τώρα, θα χαθούμε ως έθνος.

Εάν επικρατήσουμε τώρα, ξεκινά ένας νέος χρυσός αιώνας μεγαλείου.

aoz-tourkoi

Οι συντεταγμένες που δεσμεύουν οι Τούρκοι για έρευνες. Όπως βλέπετε είναι η περιοχή που συναντιέται η ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή και την αιγυπτιακή, το λεγόμενο «τριεθνές». Επίσης, από εκεί θα περάσει ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed. Οι Τούρκοι, είναι σαφές στον χάρτη, αποφεύγουν να «καταπατήσουν» αιγυπτιακή ΑΟΖ, θέλοντας προφανώς να μην προκαλέσουν περισσότερο την Αίγυπτο, ωστόσο, όπως έχουν ορίσει τις συντεταγμένες των ερευνών τους παραδέχονται εμμέσως τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν έχει καμία σχέση με τους τουρκικούς παραλογισμούς.
Τουρκικά πολεμικά απέπλευσαν από τον ναύσταθμό τους
Σε ετοιμότητα τέθηκε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς πολλά τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από το ναύσταθμο του Ακσάζ με κατεύθυνση νότια.

Τα πληρώματα μας ενημερώθηκαν ότι «δεν θα βγει κανείς» και το ίδιο ισχύει για το προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου.

Επίσης αδειούχοι με συγκεκριμένες ειδικότητες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα πλοία τους.

Το ίδιο γίνεται στον Έβρο και στις μονάδες των νησιών που επίσης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Στη περιοχή του Καστελόριζου καταγράφονται σκληρές αερομαχίες.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 14.23 στη νήσο Στρογγύλη και Μεγίστη στα 12.500 πόδια.

Τουρκική NAVTEX
Λίγο μετά τις 14.30 η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

Κινητικότητα στον τουρκικό στόλο
Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στη ναυτική βάση του Ακσάζ και έχουν βγει από εκεί 15 ναυτικές μονάδες γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στην Αθήνα και στο Πολεμικό Ναυτικό που βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή.

Επιστρέφει ο Φλώρος στην Αθήνα
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Έτοιμοι για γενικευμένο πόλεμο
Σημειώνεται ότι η Αθήνα ήταν έτοιμη για την ανάφλεξη μιας γενικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμα και για την περίοδο πριν από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται ενδείξεις ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επιταχύνει έτι περαιτέρω τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πιθανή επίσπευση της τουρκικής κινητοποίησης ίσως έχει ως στόχο είτε την πρόληψη μιας συμφωνίας οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, είτε την επιτάχυνση των εξελίξεων, πριν από τις αμερικανικές εκλογές και ενώ οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε θερινούς ρυθμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αθήνα είχε παρατηρήσει μια ναυτική κινητικότητα, κυρίως όμως ανατολικώς της Ρόδου, κάτι που οδήγησε το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) να διεξάγει τις δικές του ασκήσεις στο Μυρτώο Πέλαγος και δυτικά των Κυθήρων.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η Άγκυρα φαίνεται να ακολουθεί επιλογές πόλωσης σε όλα τα μέτωπα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αντε να τιμησουν κ οι καραβαναδες λιγο το μισθο τους

  2. οι μογγόλοι χάραξαν ψευδοΑΟΖ με Λιβ΄ύη, ο κούλης πότε με Αιγυπτο και Κύπρο; αναλώνεται σε λεονταρισμούς εκ του ασφαλόυς Μαξίμου και θα πιστέψουμε ότι δεν το πάει για συνδιαχείριση; Αλητήριος πολιτικάντης υπόκοσμος του Βερολίνου

  3. Ότι και να γίνει το σκοινί με το σαπούνι είναι έτοιμο και απαραίτητο.
    Δέντρα ακόμη υπάρχουν αρκετά. Δεν πρόλαβαν να κάψουν όλα τα δάση.

  4. Ποιος θα το βυθίσει ?
    Ο κούλης ο πολεμιστής του “Νατιβισμού” ?
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

Comments are closed.