ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ! Δήμαρχος της Αθήνας από… “Ρομπέν των φτωχών” έγινε κολλητάρι με τους εφοπλιστάδες [ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Κοινοποίηση:
a2

Με το αφήγημα «είμαστε απέναντι από τα συμφέροντα της περιοχής», ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 2014, από τον ικανό ,αλλά καθόλου μεθοδικό, αντίπαλό του Σπύρο Πανά.

 

Ο Κωνσταντέλος, τότε, είχε πείσει γνωστούς και συνεργάτες πως θα πολεμήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, καθώς οι μεγαλοσχήμ0νες-προύχοντες εφοπλιστές ήθελαν να τη μετατρέψουν, και πιο συγκεκριμένα τη Βουλιαγμένη, σε έναν μεγάλο real-estate. Υπήρξαν μάλιστα και πάρα πολλοί αδαείς που τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν, δείνοντάς του αρκετές ψήφους, κάτι που είχε σαν απότελεσμα να καταφέρει τελικά, μετά από μια εκλογική μάχη,ουσιαστικά γκραν γκινιόλ, να κερδίσει με 8 ψήφους διαφορά τον τότε δήμαρχο Σπύρο Πανά.

Τέσσερα  χρόνια μετά, το αφήγημα αυτό φαίνεται να καταρέει σαν χάρτινος πύργος, αφού στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα, ο Κωνσταντέλος δείχνει ξεκάθαρα τις αληθινές του προθέσεις και φυσικά, προτιμήσεις!

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο συνεντεύξεις του σημερινού δημάρχου των 3Β, Γρ.Κωνσταντέλου. Τι έλεγε τον Μαίο του 2014 για τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, με τα οποία σήμερα αγκαλιάζεται και φιλιέται…

Ιστότοπος Notosnet.gr. Μάιος 2014.

Τίτλος «Απαντάμε στη λάσπη»

«Τα συμφέροντα ας τα αναζητήσουν οι λασπολόγοι στα μεγάλα σχέδια του γιγάντιου «real-estate» που επιδιώκουν τα μεγαλόσχημα «αφεντικά» τους στη Νότια Αττική, σε δημόσιες εκτάσεις στο Καβούρι, στην Ανάβυσσο και στη Φλέβα και το Κατραμονήσι. Αυτοί έχουν τη δύναμη και τις προσβάσεις, να βάζουν χέρι σε δημόσια αγαθά με το πρόσχημα της«εθνικής αξιοποίησης»!

Ο αιγιαλός είναι και πρέπει να παραμείνει ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, προσιτό σε όλους τους πολίτες. Η ανάπτυξη μπορεί κάλλιστα να προχωρήσει με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει, χωρίς να δημιουργήσουμε «γκέτο πλουσίων και μαχαραγιάδων» και να εξορίσουμε τα παιδιά μας από τις παραλίες της πόλης τους.

Σ’ έναν άλλον ιστότοπο στις 14 Μάιου του 2014 με τίτλο Γ. Κωνσταντέλλος: Xτίζουμε την «Πόλη για να Ζεις», έλεγε τα εξής:

«Γι΄αυτό, θεωρώ τουλάχιστον ως φαρισαϊσμό και υποκρισία, να μας ελέγχουν σ΄ αυτό, αυτοί ειδικά που λειτουργούν ως εκπρόσωποι μεγάλων συμφερόντων, όταν ξένοι και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για να αλώσουν εκ των έσω το δήμο μας μέσω των ιπποκόμων τους, ώστε να εξουδετερώσουν κάθε αντίσταση στους όποιους σχεδιασμούς υπερανάπτυξης έχουν για την περιοχή μας, με αποκλειστικό σκοπό φυσικά το κέρδος. Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν δεν μιλάνε για σκοινί! »

«Όλοι σας βλέπετε ιδίοις όμμασι με τι άνισα οικονομικά μέσα διεξάγουμε αυτό τον εκλογικό αγώνα και τους κρουνούς χρήματος που έχουν ανοίξει για να μπορέσουν να πνίξουν τη δική μας προσπάθεια και να αποπροσανατολίσουν τη δική σας κρίση, αγοράζοντας σχεδόν το σύνολο του τύπου και ότι πληροφορεί ή κινείται σ΄ αυτή την πόλη. Και διαισθάνεστε ασφαλώς, όπως κι εμείς, ότι, μετά το MALL και το Ελληνικό που έβαλαν χέρι, η βουλιμία τους έρχεται νοτιότερα, όπου περιμένουν τα περιζήτητα «φιλέτα» της δικής μας και της παραπέρα παραλίας του Σαρωνικού, όπως το Καβούρι, οι εκτάσεις της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, η ανατολική παραλία της Βάρκιζας, η Φασκομηλιά, οι Αλυκές της Αναβύσσου κ.ά. Ας μη γελιόμαστε: Όλα αυτά είναι στο στόχαστρο του Ελβετικού Ομίλου που ρίχνει τώρα εκατομμύρια, για να στρώσει το δρόμο για τη μελλοντική του προέλαση πιθανόν σε βάρος της ποιότητας ζωής μας.

Εμείς, σε αυτή την άνιση και επίπονη μάχη που έχουμε ριχτεί, έχουμε ένα και μόνο ατού, αλλά πανίσχυρο! Τη δική σας συμπαράσταση και την διορατικότητα των δημοτών μας. Οι δημότες της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρης της Βάρκιζας δεν είναι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια.

Κλείστε τ αυτιά σας σε αυτούς που προσπαθούν να σας δελεάσουν με σοβινισμούς, παριστάνοντας ότι είναι «πιο δικοί σας» και «πιο κοντινοί σας», για να μονοπωλήσουν την ψήφο σας και να την «πωλήσουν» στη συνέχεια ως εκδούλευση στους ισχυρούς προστάτες τους και στα «κοράκια» που εποφθαλμιούν την πόλη.

Την προηγούμενη φορά κατάφεραν να αποσπάσουν την ψήφο των άλλων περιοχών, τάζοντάς τους ότι θα τις κάνουν όλες Βουλιαγμένη. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν, ήταν το ακριβώς αντίθετο: να κατεβάσουν και τη Βουλιαγμένη στο επίπεδο των περιοχών που θεωρούσαν κατώτερες!

Σας ζητάμε να κλείσετε τα αφτιά σας σε όσους προσπαθούν μέσω βιομηχανίας λάσπης και δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας μέσω αστραφτερών εντύπων για τη δημιουργία εντυπώσεων και να πράξετε με το μυαλό σας. Να κρίνετε ποιός σας κοροϊδεύει ποιός επιχειρεί να σας αρπάξει την ψήφο και να του γυρίσετε την πλάτη».

ΥΣ: Θα επανέλθουμε δριμύτεροι με άφθονο υλικό από το πρόγραμμα του 2014 του κ. Κωνσταντέλου, για να δούμε τελικά πόσα από αυτά που δεσμεύτηκε τότε, πραγματοποίησε μέχρι σήμερα και αν πραγματικά αξίζει να ξαναεκλεγεί.

a3 a2 a1

Πηγή: anatropionline.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: