ΒΟΡΙΔΗ….ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ”. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ; ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Κοινοποίηση:
voridis_bouli_it_3724812

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας στις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος ότι η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η Κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν αντιπαρατίθεται με αυτήν» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα, όπως εξηγεί, το περιεχόμενο της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη κατοχυρώνει ότι θα υπάρχουν «περισσότερα μάτια, εγκυρότερη κρίση, χωρίς καμία εξαίρεση δικαστή του αρμόδιου τμήματος από τη σύνθεση».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η νομοθετική πρωτοβουλία θωρακίζει την κρίση της Δικαιοσύνης, όποια κι είναι αυτή, ενώ «η σύνθεση του Α1 Τμήματος είναι δεδομένη και ουδόλως επηρεάζεται από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία».

Αιχμές αφήνει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ανεξήγητη τη στάση του. «Προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα κατ’ επιλογήν περιορισμένη σύνθεση δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού», αναφέρει.

«Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε προεξόφλησα την κρίση της Δικαιοσύνης, αντιθέτως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι προφανώς δεν μπορώ να την προδικάσω αλλά εξήγησα τον λόγο που κατέστησε αναγκαία την ήδη υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση. Χωρίς αυτήν άλλωστε δεν θα υπήρχε δυνατότητα της σχετικής κρίσεως από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου», κατέληξε στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η απάντηση του Μάκη Βορίδη
«Η Κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δεν αντιπαρατίθεται με αυτήν. Επισημαίνουμε ότι για μία μείζονος σημασίας επικείμενη κρίση που αφορά την συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που έχουν ως ιδρυτικά τους μέλη ή ως υποψήφιους τους ή ως πραγματικούς αρχηγούς καταδικασμένους για το κακούργημα της ηγεσίας εγκληματικής οργανώσεως, η θέση της Κυβέρνησης είναι απλή: περισσότερα μάτια, εγκυρότερη κρίση, χωρίς καμία εξαίρεση δικαστή του αρμόδιου τμήματος από τη σύνθεση.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θωρακίζει την κρίση της Δικαιοσύνης, όποια και αν θα είναι αυτή. Τονίζεται ότι η σύνθεση του Α1 Τμήματος είναι δεδομένη και ουδόλως επηρεάζεται από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή.

Είναι δε μάλλον ανεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα κατ’ επιλογήν περιορισμένη σύνθεση δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού.

Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε προεξόφλησα την κρίση της Δικαιοσύνης, αντιθέτως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι προφανώς δεν μπορώ να την προδικάσω αλλά εξήγησα τον λόγο που κατέστησε αναγκαία την ήδη υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση. Χωρίς αυτήν άλλωστε δεν θα υπήρχε δυνατότητα της σχετικής κρίσεως από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου».

«Ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου»
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε ότι με την τροπολογία «εισάγεται πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου», υπογραμμίζει ο

Ακόμη, προσθέτει ο κ. Τζανερίκος ότι η επίμαχη τροπολογία «αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Τζανερίκου έχει ως εξής:
«Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της «θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου» για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος του οποίου είμαι Πρόεδρος. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ, μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις κατά περίπτωση αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

61 Σχόλια

  1. A και που είσαι Βορίδη… τσίμπα ένα @ρχιδι….

  2. Κρυφοτραβελοπουστοι διαταραγμένοι όλη στη ΝΔ !
    Ερχόμαστε Υπουργέ… κοίτα να είσαι εκεί..!!!
    Θα δείτε δημοκράτες πώς γ@μ@ει…!!! το “αντισυνταγματικό” το τόξο.. ωραία θα περάσουμε σκληρέ…!!! στο υπόσχομαι !!!

  3. Βοριδάκι Βοριδάκι θα το αρπάξεις το καβλάκι στων εκλογών το βραδάκι.

  4. Μακηηηηηηηηηηη το Τραβελιιιιιιιιιιιιιιιι σε περιμενειιιιιι κρυφο καμαρι ησουνα χα χα χα

  5. Αν το καλοσκεφτείς, το να περιμένεις 4 χρόνια να ψηφίσεις και παράνομα να σου στερούν το κόμμα της προτίμησης σου, είναι Ε Γ Κ Λ Η Μ Α!

  6. Βλακοφατσα εντελώς κούφιο πομπώδες ύφος, δήθεν, πολύ λίγος.

  7. Τα έχω χάσει. Να μου κοβόταν το χέρι καλυτετα όταν τους ψήφιζα πριν 5 χρόνια.. Όσα γίνονται είναι πρωτοφανή; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν τπτ να πουν;

  8. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ!!! ΚΡΥΠΤΙΑ!!!!

  9. Θα σου γαμησουμε οτι εχεις και δεν εχεις καθαρμα θα παρακαλας για οικτο και οικτο δεν θα εχεις κολοτουρκοσπορε.

  10. 40 ημέρες σήμερα πέρασαν από το έγκλημα στα Τέμπη, 57 μνημόσυνα είχαμε σήμερα. Και συγγενείς φίλοι μάνες αδέρφια περίμεναν 40 ημέρες για δικαιοσύνη. Απολύτως τίποτα, το μόνο μέλημα των δικαστών και εισαγγελεων πως θα βγάλουν εκτός νόμου το κόμμα Έλληνες για να βγάλουν χαρτζιλίκι από το μαξιμου. Για αυτούς τους εισαγγελείς μιλάμε, ακριβώς για αυτούς. Σε διατεταγμένη υπηρεσία φυσικά μετά την αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου, η απόφαση έχει παρθεί υπαγορευμενη από το Μαξίμου. Ποιος θα τους ελέγξει? Ότι θέλουν κάνουνε. Έγινε στήσιμο από το μαξιμου της σύνθεσης του δικαστηρίου και έβαλαν δικούς τους. Η απόφαση ήδη είναι εκτός νόμου το κόμμα Έλληνες. Η εντολή Μαξίμου δόθηκε, η νέα σύνθεση πήρε ήδη την απόφαση.

  11. βοριδη ριξε λιγο ΑΧΕ (τσεκουρι) γιατι πολυιδρωνεις. Οι ‘Ελληνες πλησιαζουν το 18% και εχετε χασει τον υπνο σας καναγιες του καρατζαφερη.

  12. Στέφανε έχεις καθήκον να δημοσιεύσεις τα στοιχεία των δικαστών και τι ψήφισε ο καθένας.

  13. Είσαι μεγάλος κρυφόπουστας, έρχεται τσεκούρωμα καθήκι.

  14. Έφτιαξε παλικάρια όμως ο Παπαδοπούλος.. Βορίδης Πλεύρης Άδωνις τον Μογγόλο τον Λιάκο και τον ροφό τον Κέριδη που του έχει η μείνει η έκφραση από τα τσιμπούκια ως φυσικό κάλλος..τα Μπογδάνια και τα πορδοσάλτια δεν τα μετράω είναι της σοβαρής χρυσής αυγούλιαρας του Ιωαννίδη.

  15. Ελεεινε γεοσκωληκα που θα μιλήσεις εσύ για δημοκρατία!!!! Γεοσκωληκα ααααα

  16. Και το κλεφτοΠΑΣΟΚ μαζι με ΝΔ ψηφιζουν τις αθλιες τροπολογιες , για να αποκλεισουν αλλα κομματα να συμμετασχουν στις εκλογες!!!! Ποιοι ;;;; Αυτοι που διαχρονικα αυξησαν το χρεος της χωρας στα ουρανια , πηραν δανεια τα οποια δεν ξεπληρωνουν , εφεραν τα μνημωνια , κατακλεψαν την χωρα κλπ και κανουν πως δεν καταλαβαινουν , αποκαλωντας εγκληματικη οργανωση , οπως και πολλοι ξεπουλημενοι δημοσιογραφοι , ενα νεο κομμα!!! Το ποιος θα μπει στην Βουλη το αποφασιζει ο Ελληνικος Λαος και οχι καθε κολοτουμπας Βοριδης ψηφιζοντας αθλιες τροπολογιες την τελευταια στιγμη!! Θελω να πιστευω οτι η δικαιοσυνη θα σταθει στο υψος της και δεν θα παραβιαστει το Συνταγμα!!! Μαυρο στους συνωμοτες!!!

  17. Βορίδη, που έκανες παλιά τον υπερπατριώτη, πες μας αν θέλεις γάμους λοατκι και υιοθεσίες παιδιών από λοατκι; Ακόμα και οι νεοδημοκράτες, δεν θέλουν απαγόρευση του κόμματος των Ελλήνων όταν την ίδια ώρα επιτρέπετε στους λαθρομετανάστες να κατεβάσουν κόμμα καιέχετε στα ψηφοδέλτιά σας ελληνοποιημένους αλλοδαπούς! Πες μας λοιπόν, αφού στηρίζεις ότι ανθελληνικό υπάρχει για ένα κωλουπουργείο, είσαι υπέρ του να υιοθετούν παιδιά οι γκέι που θέλει ο κούλης, ο τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και το ανθελληνικό τόξο; Για αυτά που βγάζει ο Στέφανος με τους τραβεστί δεν με νοιάζει, πες αν θέλεις γάμους γκέι!

  18. Αυτό που φοβούνται είναι το 2ψηφιο ποσοστό του κόμματος Έλληνες…όλα τα άλλα περί δημοκρατίας από κάτι κατακάθια είναι για τον φούτσο…το αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός ή απολυταρχικός το κρίνει η Δικαιοσύνη άσχετε Ψορίδι….

  19. Καλά οι άλλοι. Αλλά αυτός γιατί να αποκλείσει το συγκεκριμένο και ΜΜΑ;

  20. …..o Βορις δεν καταλαβε ακομη οτι ειναι και αυτος ενα πρωτευων ΠΙΟΝΙ…..

  21. “Δημοκράτης” ο μαχαιροβγάλτης/τραβέλι(=βορίδης), μέλος της ΕΠΕΝ και του ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών);;; Η ΕΠΕΝ μέσα από τη στενή δεν είχε δημιουργηθεί;;; Ο ίδιος, btw, ως εγκληματίας (-καταδικάστηκε ποτέ για τα έργα του;) και μέλος εγκληματικών οργανώσεων και σχηματισμών, δικαιούται, κατά την ηλίθια γνώμη του, να πολιτεύεται;;;

  22. Απλά και σταράτα! Βορίδη, μπινέ…πουτ@ν@σ γιε! Μόλις υπέγραψες το πολιτικό σου θάνατο. Στις Δημοκρατίες δεν χωράνε Βορίδηδες και Μητσοκούληδες

  23. Kελαηδατε καθαρματα και το παιζετε δημοκρατες με στημενη συνθεση δικαστων υπερ σας γιατι η χωρα ως μπανανια δεν διαθετει συνταγματικο δικαστηριο.

  24. Δε ντρέπονται, δεν έχουν καμία ηθική ούτε συνείδηση. Φορτωσανε με το έτσι θέλω μια εγκληματική οργάνωση σε κάποιον που φοβούνταν, και με ένα ντροπιαστικό νόμο του κόβουν και την ενασχόληση με την πολιτική. Σκεφτείτε λίγο. Καταστρέψανε έναν άνθρωπο με ύπουλες μεθοδεύσεις. Ενώ όλοι ξέρανε μέσα τους ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν. Είναι εντελώς ξεδιάντροποι. Είναι εγκληματική οργάνωση οι ίδιοι. Το κρίμα να πέσει στα παιδιά τους, εύχομαι…

  25. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ΚΑΤΑ κυβέρνησης: «Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η τροπολογία για Κασιδιάρη»
    Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο και τους συνταγματολόγους στα όσα επιχειρεί το Μαξίμου.
    «Σεισμό» προκαλεί η σημερινή δήλωση από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζενερίκο, με φόντο τη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση την Παρασκευή του βράδυ για το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

    Ο ίδιος ξεσπά κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου», υποστηρίζοντας πως η συμπληρωματική τροπολογία «αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης» στο πρόσωπό του ίδιου.
    Αναλυτικά η δήλωση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου:

    «Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του Π.Δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: “…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…” και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την Ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί Ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους τους δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμα, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε “Ολομέλεια” τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του προέδρου του.

    Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της “θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου” για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος, του οποίου είμαι πρόεδρος. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ, μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις – κατά περίπτωση – αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;

    Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη (06/04), παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου) να τον καταδικάζει (σ.σ. τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός”. Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».

  26. * 2018

    Προσέξτε καλά εδώ…ΜΗΝΥΜΑ Μακούλη ΒΟΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ: ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (!!!) νά ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ τήν ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (!!!!!!!!!!!) ως πρωτεύουσα του ΙΣΡΑΗΛ!

    https://www.epilekta.com/2018/03/blog-post_218.html?m=1

    2012: ΚΙΣ: «Αντισημίτες Μ.Βορίδης & Α.Γεωργιάδης» – Επιστολή-προειδοποίηση σε Α.Σαμαρά!

  27. Βορίδη πρώην πρεσπομάχε που τώρα πάτε να τους βάλετε και στην εοκ!, πρώην τζαμομάχε που τους άνοιξες το τζαμί!, πρώην λαθρομάχε που τώρα τους δίνεις σπίτια και επιδόματα!, αν έδινες τέτοια μάχη για τον Ελληνικό λαό, θα σε ψήφιζαν όλοι οι Έλληνες. Τώρα θα σε ψηφίσει μόνο ο ανταρσυα του Κωνσταντίνου και των λαθρομεταναστών! Σας έκανε ρόμπα ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη 2 μέρες πριν κλείσει η Βουλή! Μέχρι και ο πινόκιο τσίπρας σας έκανε ρόμπα που φέρνει τροπολογία την Δευτέρα για το νερό(που τώρα λέτε ότι δεν το ιδιωτικοποιείτε) και εσείς δεν την ψηφίζετε και ασχολείστε με τον Εισαγγελέα Κανελλόπουλο! Α ρε προδότες, αν ασχολιόσασταν και με τον Έλληνα και όχι μόνο με τα χοτ σποτ μεταναστών, πόσο καλύτερη θα ήταν η Ελλάδα.

    1. Μπράβο, αλλά μην ανησυχείς η απλή αναλογική και οι εξωφθαλμες βλακείες τους θα δεις τι τους περιμένει. Αν ο Κούλης δεν πιάσει 32% τότε θα δει τι σημαίνει καπετανάτα της ΝΔ. Αυτοί εκεί είναι 7 ιδεολογίες σε μια πολυκατοικία μαντρί. Μεταξύ τους τα πάνε καλά μόνο όταν έχουν την κουτάλα αλλιώς πισώπλατα μαχαιρώματα διαρκείας.

  28. Αυτοί μπορούν να κάνουν και άλλη ρύθμιση αν σκαρφιστουν ότι θα τους βοηθήσει.και άλλη και όσες γουστάρουν.πηγαιναμε στον φούρνο με ειδική άδεια.προστιμο για το εμβόλιο κ άλλα πολλά.η πρώτη σε ψήφους της ανατολικής Αττικής δεν ξαναβαλε υποψηφιότητα για να συγχωρεθει

  29. * Πλειστηριασμοί: Δημοσιεύθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα funds!

    Υ.γ.Κι’ εδω Ολομελεια, δεν ειχαμε; Λετε να βαλουν τους ιδιους ή εχουν ακομα μπολικα ανθελληνικα κουμασια;

  30. Βοριδη, ρε τράβα γ@μησου που έγλυφες τα @@ του Μιχαλολιακου κάποτε στο καραβελ να σε βάλει υποψήφιο, τα ξέχασες? Τραβελογαμη.

    1. Στο συνέδριο νέων επιστημόνων της χρυσής αυγής. Πες τα

      1. Έτσι είναι κ δυστυχως υπάρχουν κ χειρότερα! Τα πρεζακια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίζει να μην έχουν τελειώσει κ το Γυμνάσιο!
        Αστα να πάνε..

  31. που το παίζουν υπερπατριώτες 😂.
    Από οποιονδήποτε χώρο και εάν προέρχονται.
    Είναι πολλοί, φυλάνε τα μπόσικα
    και είναι διψασμένοι για χοντρές μάσες.
    Ίσως κάτι χειρότερο ακόμα και από όλους αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι τώρα.
    Το νου μας!
    😂

  32. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ??? ΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ

  33. Δεν υπάρχει κόμμα Κασιδιαρη, αυτό το κόμμα είναι μόνο στην φαντασία των ανθελλήνων. Υπάρχει το Εθνικό κόμμα Έλληνες.

    1. Τυπικά σωστά τα λες. Όμως οι Έλληνες του Ηλία τους φοβίζουν όπως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που είχε πάει απ’το 17% στο 46%. Δεν συγκρίνω κάτι απλά στην πολιτική ο διάολος έχει πολλά ποδαρια και η κάλπη είναι γκαστρωμενη.

  34. έχουν πανικοβληθει και φαίνεται . θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στη θέση τους. Πολυ φοβάμαι ότι θα πέσει νοθεία.

  35. Της π@@@@ας γίνεται, εδω λένε πως ξέρουν μέχρι και…. το αποτέλεσμα της τάχα απόφασης της νέας σύνθεσης που όρισε ο Βοριδης και το Μαξιμου!!!!! Θέλουν να μιλησουν και άλλοι εισαγγελείς, φοβούνται να μην δεχτούν βομβιστική επίθεση η απόπειρα δολοφονίας από την καμορα του Μαξίμου. Τα πράγματα είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρά. Είναι στημένη η νέα σύνθεση από το μαξιμου, θα βγάλουν εκτός το κόμμα Έλληνες γιατί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση από όλη την αντιπολίτευση, αύριο μπορεί να φτιάξουν νόμο που θα απαγορεύει το σύριζα ή όποιο κόμμα δεν θέλει το μαξιμου. Θα φτιάξουν και εκεί μια νέα σύνθεση όπως τώρα και θα το πετύχουν. Υπάρχει προσπάθεια κατάλυσης πολιτεύματος και εγκαθιδρυση δικτατορικου καθεστώτος με όχημα κάποιους στημένους δικαστές και εισαγγελείς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το μαξιμου. ΚΆΤΩ Η ΧΟΎΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ…. ΚΆΤΩ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ

  36. Σίσσυ, γέρασες και μυαλό δεν έβαλες χρυσή μου

  37. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ….χαχα 😂

  38. Αίμα θα σας πάει ο Μητσοτάκης.
    χαχαχαχαχα

  39. Φανταστείτε το, ο Μάκης νομοθέτης στη θέση του Σόλωνα και του Λυκούργο. Αλαμπρατσέτα με το περίεργο πλάσμα από τη Λ Συγγρού, αυτό που δεν ανήκει σε κανένα γνωστό φύλο. Στο δε ελεύθερο χέρι του, κρατά τον πέλεκυ της νεότητας του και φορά με καμάρι τα αρβύλα των μελανοχιτώνων. Όπως θα καταλάβατε, αυτός είναι ο λόγος που η θεά Δίκη κρατά κλειστά τα μάτια της, αποφεύγει ακόμη και να κοιτάξει τέτοιους τύπους. Γενίτσαρος του πατριωτικού χώρου, του δίνω και κάποιο δίκιο, η βουλευτική αποζημίωση είναι ο μόνος τρόπος για να συντηρηθεί οικονομικά.

  40. Αν ευσταθεί άρθρο του edolio5 στην κυβέρνηση πρέπει να την άκουσαν στερεοφωνικά, ύστερα από σχετική πληροφόρηση από τους χειραγωγουμενους κρινοντες. Επομένως, η δήλωση του υπουργού έχει κι άλλη ανάγνωση “φοβόμαστε ότι αφού δεν ελέγχουμε το σύνολο και μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία στους αποσκιρτησαντες της μεθόδευσης να τον πιούμε μπουζι”

  41. Χουντα Μητσοτακη. Πολιτικα σκουπιδια διαλυσατε την χωρα και τωρα απροκαλυπτα επιβαλλετε χουντσ.
    Μαυρο στους καταστροφεις!

  42. Δεν υπάρχει καμμία διάκριση εξουσιών.
    Ο Βορίδης εισάγει ένα νομοσχέδιο στην Βουλή και μετά θα το ψηφίσει και ο ίδιος μαζί με άλλους κυβερνητικούς υπουργούς, υφυπουργούς.
    Στην πραγματικότητα είναι κυβερνητική πράξη, απλώς την εισάγουν στην βουλή για να έχουν αντικείμενο οι τριακόσιοι και να δικαιολογούν την αμοιβή τους και τα λοιπά έξοδα τους.

  43. Νομοθέτησε τότε να πάει φυλακή όποιος ψηφίζει πατριωτικά κόμματα ρε δικτατορίσκο του Κούλη.
    Ότι και να κάνετε η δικτατορία αλά Βόρεια Κορέα που έχετε δημιουργήσει σύντομα θα πέσει.
    Όπου και να κρυφτείτε θα βρεθείτε. Και ίσως προλάβετε να σας δικάσουν κανονικοί δικαστές αν δεν σας δικάσει ο γρηγορότερα ο κόσμος εν μέση οδώ.

  44. Ε ναι αφού, όταν οι άλλοι φοιτητές Νομικής διάβαζαν, ο μάκης έπαιζε με τσεκούρια

  45. Εν το μεταξύ όποιος διαβάσει το πρόγραμμα του κόμματος του Κασιδιάρη, πιο συστημικό κόμμα μόνο η τριανδρία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ είναι. 🤣

    Σπρώχνουν τον κόσμο να ψηφίσει ένα συστημικό κόμμα που είναι υπερ μνημονίων & ΕΕ, την ίδια ώρα που τρομάζουν τα πρόβατά τους να μαζευτούν στο μαντρί γιατί έρχεται Ναζισμός.
    Win Win που λένε και οι Αγγλο-Αμερικάνοι.

    Την ίδια ώρα το πιο επικίνδυνο κόμμα για το καθεστώς δεν αναφέρεται πουθενά, γιατί δεν πρέπει να ξυπνήσουν τα πρόβατα. Και ναι αναφέρομαι στην Συμμαχία Ανατροπής. (ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ, ΔΙΚΚΙ κλπ).

  46. Σε πανικό το λαμογιο, η αλλαγή που έκανε στην σύνθεση του δικαστηρίου για να πάρουν απόφαση να θέσουν εκτός το πολιτικό κόμμα Έλληνες κατάκρίνεται από όλο τον δικαστικό κόσμο. Η σύνθεση του δικαστηρίου είναι όλοι εκλεκτοί του Μητσοτάκη και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Για αυτό βγήκε παραμονή μεγάλης εβδομάδας και σκούζει. Δικαστικό πραξικόπημα εν εξέλιξη με έναν νόμο που τον άλλαξαν 4 φορές!!!!! Μέχρι και στο σύριζα φωνάζουν που είναι φανατικά εχθρικοί απέναντι στο κόμμα Έλληνες. Στέφανε αυτό που γίνεται με τους στημένους από το Μαξίμου εισαγγελείς προσβάλει ολόκληρη την ΕΕ τις αρχές και τις αξίες της ένωσης. Η 4 φορές αλλαγή του νόμου και η αλλαγή σύνθεσης του δικαστηρίου με στημένους κυβερνητικους εισαγγελείς που ήδη ξέρουμε πως θα βγάλουν εκτός το κόμμα Έλληνες αφού βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέπει να πάρει διεθνείς προεκτάσεις. Έναν νόμο δεν τον αλλάζεις 4 φορές, αυτό ονομάζεται κατάλυση πολιτεύματος ούτε έχεις καμιά δουλειά ως κυβέρνηση να αλλάξεις την σύνθεση του δικαστηρίου βάζοντας δικούς σου εισαγγελείς στημένους, αυτό ονομάζεται δικαστικό πραξικόπημα.

  47. είτε με κάποιο άλλο κόμμα που θα έρθει από το πουθενά, εάν δε γίνει δήμευση των περιουσιών σας από τα κλεμμένα εις βάρος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και εάν δε τιμωρηθούν με φυλάκιση όσοι συνέβαλαν στη Συνομωσία που συντελείται εδώ και πολλές δεκαετίες, εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, δεν πρόκειται να ησυχάσουμε.
    Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω στην Ελλάδα.
    Λίγες οι πιθανότητες, αλλά καθόλου απίθανο.
    Και τότε να δούμε που θα κρυφτείτε όλα εσείς τα Φασισταριά με δημοκρατικό μανδύα.

  48. Αποφασιζουμε και διαττασουμε δηλαδη…..Χουντάρα.Και στα π@π@ρια μας το όποιο ποσοστο των ψηφοφορων θελουν να ψηφισουν το συγκεκριμενο κομμα

  49. Ψυχορραγεί σαν σφαγμένη κότα και λέει ό,τι του έρχεται …

  50. Γουσταρω που ο….ανδρας οταν μιλαει παιρνει το ψαρωτικο γκεσταπιτικο υφος! Μωρη Καρατζαφυρερικη ρομπα η Βουλη οτι νομοθετει, και να παμε να πηδηχτουμε δηλαδη πρεπει να γινεται νομος της Ελληνικης δημοκρατιας? Γι αυτο υπαρχει το ΣτΕ! Ο Αρειος Παγος δεν υπολογιζεται καθολου απο τη Νεα Μητσοτακοκρατια?

  51. Η δημοκρατία τους αποφάσισε ράβε ξήλωνε το σύνταγμα όπως μας βολεύει.

Comments are closed.