“ΒΟΜΒΑ” από τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα: “100.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη!”

Κοινοποίηση:
temponeras_599214467

Περισσότεροι από 360.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι περιμένουν στην ουρά των ασφαλιστικών ταμείων για να πάρουν τη σύνταξή τους και από αυτούς, οι 100.000 δεν έχουν πάρει καν την προσωρινή σύνταξη. Αυτό ανέφερε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ακόμα ο Δ. Τεμπονέρας στη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105,5» τόνισε τα εξής για το θέμα των συντάξεων που εκκρεμούν:
Ο νόμος ορίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν την προσωρινή σύνταξη μέσα σε 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Το χρονοδιάγραμμα είχε τιναχθεί στον αέρα πριν από την πανδημία, όχι εξαιτίας της πανδημίας. Αρκεί να σας πω ότι οι εκκρεμότητες έχουν διπλασιαστεί εδώ κι ένα  χρόνο.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και, αντιθέτως, δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα ανάμεσα στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι  εργαζόμενοι σ΄αυτά να μεταφέρουν φακέλους με καρότσια του σούπερ μάρκετ. Ενώ τώρα, λόγω της πανδημίας, αναγκάζονται να παίρνουν φακέλους  στα σπίτια τους μην μπορώντας, φυσικά, να διεκπεραιώσουν ικανό αριθμό συντάξεων. Η ανταλλαγή εγγράφων από ταμείο σε ταμείο δε, γίνεται μέσω ταχυδρομείου.
Αυτοί οι υποψήφιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει κανένα βοήθημα τους τελευταίους μήνες, ούτε καν τα 534 ευρώ.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία (σ.σ. δεν έχουν δοθεί όλα) που έδωσε το υπουργείο Εργασίας στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκκρεμούν 180.000 κύριες συντάξεις, περίπου 125.000 επικουρικές συντάξεις (ταμεία όπως των εμποροϋπαλλήλων εξετάζουν ακόμα τις αιτήσεις του 2016) και 60.000 εφάπαξ.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, πλασματικών χρόνων και χρόνου ασφάλισης σε χώρες του εξωτερικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: