“ΒΟΜΒΑ” από τον Ιωάννη Μάζη: «Να προετοιμαστούμε για θερμότερη κίνηση από τους Τούρκους ή αίσχιστη υποχώρηση – Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην απειλή του πύρινου πολέμου, ο επόμενος θα γίνει με ρόπαλα»

Κοινοποίηση:
Ιωάννης Μάζης

Στο κρεσέντο της Τουρκικής προκλητικότητας που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο ή σε οδυνηρές υποχωρήσεις καθώς και στο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, αναφέρθηκε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάζη αυτό που πετύχαμε από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι να μειωθεί η απόσταση των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων και να καταναλώνονται περισσότερα μίλια εθνικού εναέριου χώρου από τις Τουρκικές ιπτάμενες μηχανές:

«Οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν περισσότερο. 2,7 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, σημαίνει ότι υπήρχε περίπτωση να προσγειωθούν στην πλατεία να πιουν και ένα καφεδάκι. Και στην Αμμόχωστο οι ξεκίνησαν την εκμετάλλευση και ενός νέου διπλανού παραλιακού σημείου στο Βαρώσια. Ότι μηνύματα και να πιστεύουν στην κυβέρνηση πως έστειλαν στους Αμερικανούς αυτά δεν ελήφθησαν» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εκβιάζει ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με το Βέτο, οι Αμερικανοί συνεχίζουν στην ίδια λογική.

«Ότι κάνει η Τουρκία είναι καλώς καμωμένο. Αυτό μας δίνει ένα μήνυμα. Ότι πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι για μια θερμότερη κίνηση κατά την διάρκεια του θέρους από πλευράς της Τουρκίας. Να είμαστε έτοιμοι για θερμότερη κίνηση από τους Τούρκους ή για μια αίσχιστη υποχώρηση από εμάς με οδυνηρές παραχωρήσεις. Υποχωρήσεις που θα οδηγούσαν στη δημιουργία τετελεσμένων που ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν ως αφήγημα για άμεσες εκλογές και σε κυβερνήσεις συνεργασίας με Πρωθυπουργό κάποια υπηρεσιακή προσωπικότητα, ούτως ώστε να προχωρήσει μετά η χώρα σε εθνικές, οδυνηρότατες παραχωρήσεις έχοντας εξασφαλίσει τα νώτα των συνεργαζόμενων στην κυβέρνηση κομμάτων».

«Θα οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο και ο επόμενος θα γίνει με ρόπαλα»

Ο κ. Μάζης σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να πείσει την Αμερική να σταματήσει τις παγκόσμιες εντάσεις.

«Η Ευρώπη έχει αυτή την στιγμή την «ώρα της». Δηλαδή πρέπει να εξηγήσει στις ΗΠΑ ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν όλες αυτές τις εντάσεις σε όλα τα μέτωπα για την ανακατανομή της ισχύος της Αμερικής στον πλανήτη προς όφελος των ΗΠΑ και εις βάρος της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο και ο επόμενος θα γίνει ρόπαλα.

Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην απειλή του πύρινου πολέμου… ο επόμενος θα γίνει με ρόπαλα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μάζη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: