ΒΟΜΒΑ ΛΑΒΡΟΦ: «Πνευματικό παιδί» των ΗΠΑ ο Μπαγκντάντι

Κοινοποίηση:
3153663

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ως «πνευματικό παιδί» των ΗΠΑ, ενώ ζήτησε νέες εξηγήσεις για την «εξουδετέρωση» του τζιχαντιστή.
Ως «πνευματικό παιδί» των ΗΠΑ χαρακτήρισε ο Σεργκέι Λαβρόφ τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την «εξουδετέρωση» του τζιχαντιστή.

«Το ρωσικό υπουργείο έχει ήδη σχολιάσει το θέμα. Θέλουμε περισσότερες πληροφορίες. Όσα ανακοινώθηκαν ήταν σοβαρά και θριαμβευτικά, αλλά ο ο στρατός μας μελετάει επιπλέον στοιχεία και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τα όσα ισχυρίστηκαν οι ΗΠΑ» δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Rossiya 24».
Όσον αφορά τις ευθύνες των ΗΠΑ στην ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους, ο Λαβρόφ ήταν ξεκάθαρος:

«Το ISIS ενισχύθηκε μετά την παράνομη εισβολή στο Ιράκ, την κατάρρευση του ιρακινού κράτους και την απελευθέρωση των εξτρεμιστών από τις φυλακές. Στο πλαίσιο αυτό, οι Αμερικανοί εξουδετέρωσαν – αν πράγματι το έκαναν – κάποιον που αυτοί γέννησαν»
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στη Συρία κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Την Πέμπτη, παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS μετέδωσε ότι νέος επικεφαλής του Χαλιφάτου ορίστηκε  ο Άμπι Ιμπραχίμ αλ-Χασέμι αλ-Κουράσι.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει νέο ηγέτη. Ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι» έσπευσε να γράψει στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: