Αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν για τον σταυρό στη Μαρίνα Λάρνακας

Κοινοποίηση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, τελέστηκαν η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς.

larnaka

Παρών στους εορτασμούς ο Πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών, μετέβηκαν στη Μαρίνα (αποβάθρα) Λάρνακας όπου τελέστηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Το κοινό παρακολούθησε την τελετή κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: