Αφαιρούν άγαλμα του Λίνκολν από την Βοστώνη λόγω… μαύρου γονατισμένου πρώην σκλάβου

Κοινοποίηση:
1

Με απόφαση του δήμου Βοστώνης αναμένεται να αφαιρεθεί το «Σύμπλεγμα της Απελευθέρωσης», ένα άγαλμα που εικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν και έναν μαύρο σκλάβο, από μια πλατεία της πόλης, για τον λόγο της «μειωτικής απεικόνισης» του σκλάβου.


Η Επιτροπή Τέχνης της Βοστόνης έλαβε ομόφωνα αυτήν την απόφαση αργά το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή και τις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων, στο περιθώριο των οποίων αποκαθηλώθηκαν μνημεία της Συνομοσπονδίας.

Η Επιτροπή, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον δήμαρχο Μάρτιν Γουόλς, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το πότε θα απομακρυνθεί το «Σύμπλεγμα της Απελευθέρωσης», που είναι αντίγραφο ενός αγάλματος που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον. Το άγαλμα της Βοστόνης τοποθετήθηκε στην Πλατεία Παρκ το 1879.

«Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Βοστόνης αισθάνονταν άβολα με αυτό το άγαλμα και τη μειωτική απεικόνιση του ρόλου του μαύρου άνδρα στο κίνημα της κατάργησης της δουλείας», ανέφερε ο Γουόλς.

Το άγαλμα εικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν όρθιο, πάνω από έναν γονατισμένο μαύρο άνδρα και φέρει την επιγραφή: «Μια φυλή απελευθερώνεται / και η χώρα εν ειρήνη/ Ο Λίνκολν, αναπαύεται από τον μόχθο του». Το σύμπλεγμα θα μεταφερθεί αρχικά σε μια αποθήκη και κατόπιν σε κάποιον άλλον χώρο που ακόμη δεν έχει επιλεγεί.

Ας πρόσεχε ο Α.Λίνκολν: Έδωσε την ζωή του και μαζί με αυτή τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών στον Εμφύλιο για να καταργήσει την δουλεία και τώρα τον χαρακτηρίζουν περίπου «ρατσιστή»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΑΠΑΔΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΑΠΗΣ !!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΕΣΕ Η ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ ????ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΙΛΑΓΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?????ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΥΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΓΕΜΑΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΡΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΔΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ??? ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ !!!!!

  2. Όσο ήταν εμφύλιος στην Ελλάδα με τους Εαμο-βούλγαρους να θέλουν να κλέψουν την Γή των Ελλήνων. ‘Αλλο τόσο ήταν εμφύλιος στην Αμερική των λευκών πατριωτών που προσπαθούσαν να γλυτώσουν απο τους προδότες που συμμάχησαν με τους σκυλάραπες.

    1. Να λέμε όλη την αλήθεια, οι λευκοί πήραν τη γη από τους Ινδιάνους, οπότε άστο… βρωμάει από παντού…

    2. Οι λευκοί πατριώτες που αναφέρεις ήταν αυτοί που ξεπάστρεψαν Ινδιάνους, τους ιθαγενείς Αμερικανούς δηλαδή.

Comments are closed.