Αυτό το γεύμα δεν πρέπει να παραλείπετε εάν θέλετε να χάσετε κιλά

Κοινοποίηση:
wtqtwasaf-2048x1024

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη στο Cell Metabolism, εάν κάποιος τρώει το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας νωρίς ή αργά δεν επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα μεταβολίζει τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε.

Οι άνθρωποι όμως, που κατανάλωναν το μεγαλύτερό τους γεύμα το πρωί, σύμφωνα με την μελέτη, ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο πεινασμένοι αργότερα μέσα στην ημέρα, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ευκολότερη απώλεια βάρους.

Στη μελέτη, οι ερευνητές συγκέντρωσαν υγιή άτομα που ήταν υπέρβαρα ή και παχύσαρκα για να ελέγχεται η δίαιτά τους και να υπολογίζεται ο μεταβολισμός τους σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σε κάθε συμμετέχοντα ανατέθηκε τυχαία ένα πρόγραμμα διατροφής, που είτε περιελάμβανε τα μεγαλύτερα θερμιδικά γεύματα το πρωί είτε το βράδυ. Οι δίαιτες ήταν ισοθερμιδικές, με ισορροπία 30% πρωτεϊνών, 35% υδατανθράκων και 35% λιπαρών.

Μετά από την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κάθε συμμετέχων ακολούθησε την “αντίθετη” δίαιτα για τέσσερις εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συμμετέχων ενήργησε ως δικός του έλεγχος της μελέτης.

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενεργειακές δαπάνες και η συνολική απώλεια βάρους ήταν ίδιες για τις πρωινές και τις βραδινές δίαιτες. Τα άτομα έχασαν κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από 3 κιλά κατά τη διάρκεια κάθε μιας από τις περιόδους των τεσσάρων εβδομάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: