Δείτε το Έντυπο μετακίνησης των εργαζομένων του Δημοσίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
f75f577c26fd57d65769980b64ea5c70_XL

Από αύριο το βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00 στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά τις νέες αυτές ρυθμίσεις, βάσει της νέας εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση κίνησης, όταν κυκλοφορούν μεταξύ 00:30-05:00.

Η Πλατεία Συντάγματος, εν μέσω της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγο κορονοϊού
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι εξαιρούνται

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΕ PDF

Τα απαραίτητα στοιχεία

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

  • Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τόπος εργασίας
  • Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων0
  • Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης

Από πού εκδίδεται

Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις Κίνησης».

Βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία

Ο μετακινούμενος υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται πως στις περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που ανήκουν στα επίπεδα 3 και 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκονται ήδη στο επίπεδο 3.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 ή έχει γίνει γνωστό ότι θα μπουν αύριο, Παρασκευή, στο επίπεδο 3 είναι: Ιωάννινα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καρδίτσα, Λέσβος, Αχαΐα, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Πέλλα, Σάμος, Μύκονος, Βοιωτία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: