Αυτό σίγουρα δεν το γνωρίζατε. Το νησάκι που έγινε κυριολεκτικά της Πόπης

Κοινοποίηση:
popis

Αν σας έλεγαν πως υπάρχει κάπου ένα νησάκι που έγινε της Πόπης σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε είτε καταρχήν στην Μύκονο είτε στην Σαντορίνη είτε σε κάποιο από τα διάσημα Ελληνικά νησιά που κυριολεκτικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βουλιάζουν από κόσμο που τα επισκέπτεται προκειμένου να απολαύσει της ομορφιές τους να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά τους και φυσικά να ξεφαντώσει διασκεδάζοντας.

Κι όμως το νησάκι που κυριολεκτικά έγινε της Πόπης βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική και πιο συγκεκριμένα μόλις 700 μέτρα από το Άκρο της Βουλιαγμένης γνωστό και ως Λαιμός.

Πρόκειται για την βραχονησίδα με το όνομα Κασίδας και προφανώς το όνομα του αυτό το νησάκι το πήρε επειδή πρόκειται για ένα εντελώς καραφλό βραχώδες νησί.

Ας μάθουμε όμως αναλυτικά την ιστορία του και πως προέκυψε η γνωστή μέχρι και τις μέρες μας έκφραση ” Έγινε της Πόπης” μέσα από το άρθρο της Μηχανής του Χρόνου από όπου και αντλήσαμε τις πληροφορίες μας.

Η ιστορία της Πόπης.

Το 1920, ένα μετασκευασμένο επιβατικό ατμόπλοιο περιέρχεται στην ιδιοκτησία της “Ηπειρωτικής Ατμοπλοΐας” και φέρει το όνομα “Πόπη”.

Το “Πόπη” ήταν ένα παλαιό σε ηλικία σκαρί, που όταν εντάχθηκε στην εταιρεία του Ποταμιάνου μετρούσε ήδη σαράντα χρόνια ζωή. Είχε ξεκινήσει ως ιδιωτική θαλαμηγός αναψυχής και αφού άλλαζε διαρκώς ιδιοκτήτες κατέληξε να μετασκευαστεί σε πλοίο ακτοπλοΐας.

Το “Πόπη” στις 27 Νοεμβρίου του 1934 εξώκειλε στη νησίδα “Κασίδι” που απέχει περίπου τριακόσια μέτρα από τις βραχονησίδες “Φλέβες” και ένα μίλι μετά το ακρωτήριο “Μικρό Καβούρι” που δεν είναι άλλο από το ακρωτήριο που εκτείνεται μετά το Λαιμό της Βουλιαγμένης.
Το πλοίο ήταν φορτωμένο, τουλάχιστον επισήμως, με 122 επιβάτες…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: