Αυτό που δεν θέλουν να μάθεις! H Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με «πράσινες» περιοχές(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
τττττττ

Καλά τα μαντάτα για τη χώρα μας, καθώς τα πάει καλύτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και… φαίνεται, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εν λόγω χάρτης αποτυπώνει τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο», όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο»!

Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα. Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους
Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.

Το ECDC ανανεώνει τα δεδομένα του κορωνοϊού για όλη την Ευρώπη, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

Οι περιοχές στο χάρτη του ECDC χρωματίζονται ως εξής:

Πράσινες αν τα νέα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι λιγότερα από 25 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Πορτοκαλί αν τα νέα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι λιγότερα από 50 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας είναι 4% ή περισσότερο· ή αν τα νέα κρούσματα είναι 25-150 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Κόκκινες αν τα νέα κρούσματα είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας είναι 4% ή περισσότερο· ή τα νέα κρούσματα υπερβαίνουν τα 150 ανά 100.000 κατοίκους.

Γκρίζες αν τα δεδομένα δεν είναι επαρκή ή αν τα τεστ είναι λιγότερα από 300 ανά 100.000 κατοίκων.
Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: