Αυτό… ξέχασε να το πει ο Κούλης στον Ερντογάν – Το «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει ανενόχλητο τις έρευνές στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Κοινοποίηση:
oruc_reis_ap_54522421_403-696x392

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν λένε να σταματήσουν. Πλέον απειλούν και με γεωτρήσεις στις περιοχές όπου διεξάγει έρευνες το τουρκικό σκάφος «Ορούτς Ρέις». Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν… ξέχασε να του πει να τσακιστεί και να μαζέψει τα σαπιοκάραβά του από τις ελληνικές θάλασσες! 

Κι αυτή τη φορά, την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο γνωστός Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος παρουσιάζει συνήθως στα τουρκικά ΜΜΕ, τους χάρτες, της μεγαλομανίας του Ερντογάν, που ονειρεύεται, «γαλάζιες πατρίδες».

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός, δήλωσε ότι το «Ορούτς Ρέις» δεν θα σταματήσει και θα συνεχίσει να «χτενίζει» περιοχές σε Βορά και Νότο. Όπως είπε ο στόχος  είναι,  η ολοκλήρωση του σχεδιασμού που υπάρχει και ο οποίος προβλέπει, ότι το τουρκικό ερευνητικό θα βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, για αρκετούς μήνες. Μετά την ολοκλήρωση, των ερευνών, είπε ο Ντονμέζ, θα ακολουθήσουν οι γεωτρήσεις.

Είναι γνωστό, ότι το «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει τον ερευνητικό πλου του, μεταξύ Καστελλόριζου, Καρπάθου και Ρόδου, στα όρια της NAVTEX, που έχει εκδώσει η Τουρκία και λήγει την Τετάρτη στις 4 Νοεμβρίου.

Το ερευνητικό, μαζί με τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που το συνοδεύουν, πλέει στα όρια (και εντός;) του 28 μεσημβρινού και όπως ανακοίνωσε ο Ντονμέζ, θα πλέει μέχρι και τέλος του χρόνου, ερευνώντας, την θαλάσσια περιοχή, πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα, της Ελλάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: