Αυτό είναι το σύμπτωμα του παγκρεατικού καρκίνου που εμφανίζεται στα πόδια

Κοινοποίηση:
pancreatic_cancer

Το πάγκρεας αποτελεί ένα από τα μέρη του σώματος που προσβάλλεται συχνότερα από καρκίνο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Βρίσκεται στην περιοχή της κοιλιάς, «κρυμμένο» κάτω από το στομάχι, και επιτελεί δύο κύριες λειτουργίες: Την υποβοήθηση της πέψης και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όπως γράφει η Daily Express, ένα από τα κοινά συμπτώματα του παγκρεατικού καρκίνου είναι και από τα δυσκολότερα για τη διάγνωση, καθώς οι ασθενείς συνήθως δεν το υποψιάζονται. Αυτό συμβαίνει επειδή εμφανίζεται στα πόδια, και κυρίως στα πέλματα.

Το ανύποπτο σύμπτωμα στα πόδια

Η βρετανική οργάνωση Pancreatic Cancer UK προειδοποιεί πως οι ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος τελικού σταδίου μπορεί να παρουσιάζουν συσσωρεύσεις υγρού στα πέλματα και τους αστραγάλους τους, γνωστούς ως οιδήματα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση εξηγεί: «Υγρό μπορεί επίσης να συσσωρευτεί σε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως τα χέρια, τα πόδια και τα πέλματά σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έναν τύπο πρηξίματος που ονομάζεται οίδημα».

«Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν οίδημα και στα γεννητικά τους όργανα. Το οίδημα μπορεί να είναι άβολο και επώδυνο και μπορεί να κάνει πιο δύσκολο το περπάτημα αλλά και άλλου είδους μετακίνηση», προσθέτουν οι ειδικοί.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στην κοιλιά, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως ασκίτης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: