Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να μαγειρεύετε το κρέας παγωμένο

Κοινοποίηση:
eaf469_kreas

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Ναι, αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μας βγάζει από μεγάλο κόπο, ποιο είναι όμως το λάθος που μπορούμε να κάνουμε και να καταστρέψουμε το φαγητό μας μειώνοντας του τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά του;

Το ολέθριο λάθος μας είναι ότι βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή το φούρνο θεωρώντας πως με την υψηλή θερμοκρασία το κρέας θα μαγειρευτεί σωστά συνεπώς και δεν χρειάζεται απόψυξη. Κι όμως, δεν είναι έτσι.

Ως γνωστόν, το κρέας και μάλιστα το κόκκινο είναι η κυριότερη πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή μας, όταν όμως το μαγειρεύουμε παγωμένο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αφαιρεθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του μιας και οι μύες του κρέατος όντας παγωμένο παραμένουν σε συστολή κι επίσης κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώνουμε χρόνο αλλά το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι το κρέας μας να μην ψηθεί σωστά. Συνήθως παραψήνεται στις άκρες και στο μέσον όπου και διατηρεί την πιο χαμηλή θερμοκρασία από την κατάψυξη παραμένει ωμό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε κρέας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και το φαγητό σας την επόμενη ημέρα θα είναι ζουμερό, πεντανόστιμο και με όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: