Αυτός είναι ο «δάσκαλος της χρονιάς» που μεταμόρφωσε σχολείο στον Ψηλορείτη – Κάθε μέρα οδηγεί 100 χιλιόμετρα

Κοινοποίηση:
SS 068

Ο Χάρης Γεωργιακάκης κέρδισε το βραβείο «εκπαιδευτικός της χρονιάς» με το μότο του να είναι «δάσκαλος δεν είναι αυτός που διδάσκει αλλά αυτός που εμπνέει». Ο κ. Γεωργιακάκης κατάφερε να μεταμορφώσει ένα σχολείο στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης.

«Αυτός ο τίτλος αξίζει σε πολλές και πολλούς εκπαιδευτικούς που δεν αναδεικνύεται το έργο τους αλλά προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και ειδικά στα ακριτικά νησιά και σε απομακρυσμένα μέρη», σημείωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN.

Εν συνεχεία μίλησε για την απόσταση που διανύει καθημερινά: «Εγώ βρέθηκα σε ένα απομακρυσμένο σχολείο στα Βορύζια του δήμου Φαιστού που είναι 50 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Μία ώρα να πας και μία ώρα να γυρίσεις. Αυτό είναι κάτι που αποθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς γιατί το κόστος μετακίνησης και το κόστος διαβίωσης είναι μεγάλο», ανέφερε ο εκπαιδευτικός και εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι η «ηθική ικανοποίηση» είναι αυτό που τον αποζημιώνει για το καθημερινό ταξίδι που είναι υποχρεωμένος αν κάνει για να φτάσει στο σχολείο του.

«Είναι ολιγοθέσιο σχολείο και φέτος είχαμε 30 μαθητές, Βρίσκομαι εκεί από το 2017 και όταν βρέθηκα εκεί υπήρχε ανάγκη να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο σχολείο γιατί υπήρχαν φθορές. Ο αύλιος χώρος ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι σε συνεργασία με τους φορείς, τους συναδέλφους την τοπική κοινότητα και τους γονείς ξεκίνησα μία προσπάθεια να αλλάξει όλο αυτό. Να πάρει χρώμα και να διορθωθεί», πρόσθεσε ο δάσκαλος και στη συνέχει έδωσε μερικές ακόμα λεπτομέρειες.

«Έγινε ένα σημείο αναφοράς για το χωριό, ένα όμορφο περιβάλλον, ώστε να μπορούν και τα παιδιά να νιώθουν πιο όμορφα σε αυτό. Έτσι καταλήξαμε, χρόνο με τον χρόνο σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. πριν ασπρόμαυρο. μετά έγχρωμο. χαχαχα

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Κακό παράδειγμα προς μίμηση.Η πολιτική ορθότητα θέλει να αφανίσει οτιδήποτε έχει σχέση με πατρίδα,παιδεία και θρησκεία και αυτός ο βλάκας κρατάει ιδανικά.Να του ρίξουν ένα μεγάλο πρόστιμο και να τον στείλουν σε πιο απομακρυσμένο σχολείο,πλέον των πέντε ωρών.
    Να κλείσουν τα σχολεία και να καταργηθεί η παιδεία.

Comments are closed.