ΣΟΚ στον Έβρο! Αυτός είναι ο Ακρίτας κτηνοτρόφος που καταδίκασαν γιατί έδωσε μάχη με τους Τούρκους!

Κοινοποίηση:
119870852_10219757185173291_3467883301079004052_n (1)

Έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια προκάλεσε στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή στον Φεριώτη κτηνοτρόφο, για την συμπλοκή με τους Τούρκους που μπήκαν παράνομα στον Έβρο.

Μπορεί το δικαστήριο να μην του επέβαλλε ποινή με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά το γεγονός ότι δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε έναν νέο άνθρωπο, κτηνοτρόφο που καθημερινά βρίσκεται με το κοπάδι του δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δυσαρέστησε έντονα τους πάντες. Επίσης, η ενημέρωση που είχαν μέσα από την δικαστική αίθουσα, ήταν ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να μιλήσουν και να παρουσιάσουν την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά και χρόνια ολόκληρα, με τις ορδές των λαθρομεταναστών να περνούν ανεξέλεγκτοι από όλα τα σημεία του ποταμού Έβρου.

“Τον Φεβρουάριο είμαστε ήρωες και τώρα μας καταδικάζουν;

Ας έρθουν δικαστές και Χρυσοχοίδης να φυλάνε τα σύνορα”

“Τον Φεβρουάριο είμασταν ήρωες και τώρα καταδικάζουν τον άνθρωπο; Πλάκα μας κάνουν; Ας έρθουν αν χρειαστεί ξανά να φυλάξουν τα σύνορα οι δικαστές και ο Χρυσοχοίδης. Και μιλούν ακόμα για Εθνοφύλακες; Πέταμα το G3 και τον σάκο στην στρατιωτική άσκηση. Τι είμαστε τα υποκείμενα τους”, έλεγε αγανακτισμένος ένας από τους αγρότες.

Όλα αυτά, αλλά κυρίως η ενημέρωση της ποινής των 26 μηνών στον Εβρίτη κτηνοτρόφο χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού από τους δικαστές, δημιούργησαν ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έξω από τα δικαστήρια. Έτσι όταν εμφανίστηκε η Πρόεδρος του δικαστηρίου να αποχωρεί, οι συγκεντρωμένοι αγρότες και άλλοι πολίτες ξέσπασαν αρχικά σε ειρωνικά χειροκροτήματα φωνάζοντας της: “Μπράβο, καλή απόφαση. Μπράβο”, για να ξεσπάσουν στη συνέχεια σε αποδοκιμασίες και γιουχαίσματα: “Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και οι άλλοι. Δεν ντρέπεστε για την απόφαση”.

Δικηγόρος κτηνοτρόφου: Οι φωτιές και εμπρησμοί έκαψαν και το

άρθρο 275 που αναφέρει ότι Έλληνες πολίτες μπορούν να κάνουν σύλληψη 

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η δικηγόρος του κατηγορούμενου κτηνοτρόφου, γνωστή ποινικολόγος Μένια Πολυχρόνη, η οποία επίσης άφησε… αιχμές για την αυστηρότητα της απόφασης του Τριμελούς Πλημελλειοδικείου Αλεξανδρούπολης. Γιατί όπως είπε, μαζί με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, κάηκε και το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι Έλληνας πολίτης μπορεί να συλλάβει κάποιον όταν διαπιστώνει ότι διαπράττει πλημμέλημα. Όπως οι Τούρκοι με την παράνομη είσοδο στην χώρα μας δηλαδή.

“Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι είναι ένοχος ο πελάτης μου, ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες. Ένοχος με τις ποινές των 26 μηνών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία, χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση του αντιρατσιστικού νόμου.

Μαζί με τις φωτιές και τους εμπρησμούς που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, κάηκε και το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας, οπότε δεν μπορεί να συλλαμβάνει πλέον Έλληνας πολίτης οποιονδήποτε τελεί πλημμέλημα αυτόφωρο και υποπέσει στην αντίληψη του. Αυτό το δικαίωμα σήμερα καταργήθηκε. Ασκήσαμε έφεση, η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα προβούμε σε μια νέα δίκη”.

 

IMG-20200918-WA0002

Ο κτηνοτρόφος που δικάστηκε  με τον γύψο στο χέρι

Με πληροφορίες από το : evros-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Φτυσιμο παιδιά… το φτύσιμο πάντα πιάνει τόπο!
    Υπαλληλακια του γουρλωματη.. όπως μέχρι πρότινος είχε κι Τσυριζα την Θάνου την Τουλουπακη κι άλλες πολλές μορφές που μόνο να δικάζουν δεν θα πρεπε!
    Ξεφτελισαν κάθε έννοια του δικαίου!
    Φτου και ξανά φτου ξεφτιλες!

  2. Η δικαστής είχε όνομα; Ρωτάω γιατί μπορεί στο μέλλον να την δούμε ΠτΔ και να απορούμε……..

  3. Οι νόμοι κυρώνονται από τον πρόεδρο της δημοκρατίας που εκλέγουν οι βουλευτές, που ψηφίζουν στο κοινοβούλιο οι από βουλευτές, που εκλέγονται από τους ψηφοφόρους. Προς τί η διαμαρτυρία;

  4. η σαπιλα εχει προχωρησει αρκετα…πρεπει να κοπει …, γιατι θα παθει γαγγραινα ολο το σωμα της ελλαδας…, εχουμε χασει την μπαλα.., διωκεται ο πατριωτισμος , η λεβεντια και η αυταπαρνηση.., καταντησαμε ξενοι.. στην χωρα μας…, οι αλληλεγγυοι αγκαλιαζουν.. οτι μη ελληνικο ..ανθελληνικο…., η γαγγραινα προχωραει… οσοι εξουσιαζουν.. οι μισοι και βαλε..εχουν μαυρισει απο την σαπιλα…ξυπνηστε.. πατριωτες…η ελλαδα χανεται…, οι απεναντι … στελνουν ορδες… πρακτορων και η εξουσια μας τους υποδεχεται σαν κυνηγημενους.. προσφυγες.. εχουμε χασει την μπαλα…, οταν ξυπνησουμε θαναι αργα.. δεν θαχουμε χρονο αντιδρασης…, οι εξουσιαστες εγιναν ανικανοι να διαχειριστουν οχι μονο την εξωτερικη αλλα και την εσωτερικη ασφαλεια…, φοβαμαι..για την τυχη μας…τους πραγματικους εξωτερικους φιλους της χωρας μας.., τους απαξιωνουμε..οπως απαξιωνουμε τους ακριτες ηρωες μας.., οι εξουσιαστες ή δεν βλεπουν ποιοι ειναι οι πραγματικοι φιλοι μας.., ή εθελοτυφλουν .. γιατι .. θελουν να προσκυνησουν το θηρίο.. της αποκαλυψης…., μολις χτες..μας εγκαλεσαν οι απεναντι για δημοσιευμα εφημεριδας μας που δηθεν.. προσβαλε τον παραφρονα..ηγετη τους , η απαντηση εδειξε ..υποτελεια…. ο πολιτισμος μας δεν εχει αυτες τις λεξεις…, αλλλα επρεπ να συμπληρωσουν.. οι εφημεριδες μας δεν ελεγχονται απο την κυβερνηση οπως στην τουρκια, αρα δεν ειναι κατευθυνόμενα οπως απο εσας, ουτε μπορει η κυβερνηση να επιβαλλει τους τιτλους οπως κανετε εσεις..στις δικες σας εφημεριδες, αν θιγεστε.., κακως απευθυνεστε στην κυβερνηση της ελλαδας, απευθυνθειτε στην ιδια την εφημεριδα και στην ελληνικη δικαιοσυνη…., με μισολογα η εξωτερικη πολιτικη.. παραγει.. μισο εργο..δινει κακες εντυπώσεις και αποθρασυνει τον αντιπαλο..αυτοι παιρνουν θαρρος .. σε μας μειωνεται..το ηθικο και οι αλλοι γειτονες μας.. μας υποτιμουν…, ηδη οι απεναντι επιδιωκουν να κανουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι και να μοιρασουν τα δικα μας νερα με τους αλλους παιχτες.., εμεις – η εξουσια- ειμαστε σιωπηλοι και αφωνοι…, μας λενε.. το ορουσ ριεσ θα ξαναρθει.., εμεις αφωνοι.., δεν αρθρωνουμε αντιλογο… εχουμε χασει την μπαλα…η κυπρος ξανα βιαζεται.. εμεις αφωνοι..εχουμε υποστει.. καταληψη απο τους χιλιαδες κατσαπλιαδες.. σταλμενους για αυτον τον σκοπο.. εμεις αφωνοι… δεχομαστε την μοιρα μας…η εξουσια παρεδωσε τα οπλα..και δεν αντιδρα.., ουτε στους εσωτερικους εχθρους.. εχασε την μπαλα.. δεν ξερει ή δεν μπορει ή δεν θελει ..μαλλον δεν θελει ..γιατι ειναι πολλα τα λεφτα άρη.., να διαχειριστει και να ξεριζωσει την σαπιλα.. που οσο παει προχωραει… η γαγγραινα θα μας πεθανει…, πρεπει να κοπει…,

  5. Ο Διωγμος των Αρίστων…ο Θεμιστοκλης πηγε στην Περσια κι ο Γωγος Μπακολας ο οπλαρχηγος του ’21 στην Τουρκια…καθ’ ότι “σιχαθηκε το Ρωμαίικο”…πως θα νοιωθει αραγε αυτο το παλληκαρι τωρα;;;;πηγαινε αγορι μου να πληρωσεις τους φορους σου στο μπουρδελο ΕΛΛΑΣ…ΟΙ δικαστες ειναι μασονοι,διεφθαρμενοι απτην εκτελεστικη εξουσια/κομματοκρατια,σατανιστες σε τελετες μαυρης μαγειας,παιδεραστες,κλίκα και γενικως διαπλεκομενοι!!!Βλεπε παραδικαστικο,γιωσακηδες κτλ.αυτοι δικασαν τον Κολοκοτρωνη….εδω θα κολλησουν;;;”ενας λοχιας,ρε παιδια!!!ενας λοχιας…!!!!”

  6. Τα δικαστήρια έχουν γεμίσει με συριζαίες και άλλες αριστερίστριες και με βάση την αριστερόστροφη εθνοκτόνο ανθελληνική νομοθεσία των τελευταίων δεκαετιών, με αποκορύφωμα τους νόμους που πέρασαν επί της αλήστου μνήμης διακυβέρνησης από τους εθνομηδενιστές, μπορούν να ξεκάνουν κάθε ΕΛΛΗΝΑ και να δικαιώσουν τους λαθροεισβολείς και τις ΜΚΟ.
    Δεν ξέρω πως μπορεί να ανακάμψει το νομικό μας σύστημα από την Σωροποίηση.

  7. Να ζήσουν οι ακρίτες μας, που φυλάττουν Θερμοπύλες … ΖΗΤΩ στους Λεβέντες μας …
    Παλληκάρια, όλοι οι ΄Ελληνες είμαστε μαζί σας … Την επόμενη φορά, ό,τι κινείται παράνομα εντός Ελληνικού εδάφους, στο ψαχνό και στο ποτάμι … Ουδεμία ενημέρωση στις Αρχές, που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά και την αξία σας … ΄Αντε, γιατί παραπήρανε αέρα, κάτι μκο που νομίζουνε ότι θα πτοηθούμε από τις απειλές τους ή κάτι εγχώρια βλαχο-μπάστουνα που νομίζουνε ότι έχουν δεδομένες τις θέσεις τους και τις ανέσεις τους …
    Κάτι λιμοκοντόροι (δικαστές, πολιτικάντηδες, παρατρεχάμενοι) που διαφωνούν με τον ηρωϊκό τρόπο που οι ακρίτες μας προστατεύουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τα σύνορα της Χώρας και τις ζωές & περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, να πάνε οι ίδιοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον ΄Εβρο, να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, όπως προβλέπει το Σύνταγμα … Αρκετά με την υποκρισία τους … Κάθονται ασφαλείς στα σπίτια τους, απολαμβάνουν τα προνόμιά τους και έχουν το θράσος να τιμωρούν όσους προστατεύουν με προσωπικές θυσίες, την Πατρίδα, τους υπόλοιπους ΄Ελληνες, αλλά ΚΑΙ αυτούς τους ίδιους …

  8. Κομματα -Δικαστές -ΜΜΕ το τρίγωνο του ……………………………..
    Επιτέλους αντισταθείτε!
    Ο λόγος που γίνονται αυτά είναι για να μην αντιδρούμε σε ότι κάνουν.

  9. Αυτό ήταν τό πρώτο σοβαρό χτύπημα . Έρχονται κι άλλα όμως , ούτως ώστε νά εκπληρωθεί κι αυτή ή προφητεία :
    “…θά τούς βλέπετε κρεμασμένους δεξιά κι αριστερά απ’ τούς δρόμους (τούς πολιτικούς,κυρίως…)”

    1. ΔΕΝ την ξερω αυτην την προφητεια που λες ΞΕΡΩ οτι σε λιγο θα γινει ΕΜΦΥΛΙΟΣ 5-7 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με νεκρους ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ πολιτικοι θα εχουν ασχημο τελος..ΞΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ οτι εδω ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ συντομα ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της περιοχης..ολα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ επεισοδεια..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ αυτα θα μιλησει
      ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ και θα ΤΟΥΣ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ Ο Λ Ο Υ Σ..Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ετοιμαζεται ,για ΕΞΑΛΕΙΨΗ αλλωστε στο παρελθον εξοντωσε κατ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ πανω απο 100000 χιλιαδες ανομους.

  10. Μας θέλουν οσους εχουμε ακομα την Ελλάδα και την θρησκεια μεσα μας μαντρωμενους η δεμενους σαν τα σκυλια, οταν καποια στιγμη φτασουμε παλι επιστρεφοντας στο 1940 τοτε θα κοιταξουμε παλι να συμφιλιωθουμε

Comments are closed.