Αυτές είναι οι 11 εναλλακτικές χρήσεις που έχουν οι οδοντογλυφίδες και δεν γνωρίζαμε

Κοινοποίηση:
eikona_2021-10-28_164754

Όλοι μας χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για τα δόντια μας, ειδικά όταν τρώμε κάποιες τροφές οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές.

Μια οδοντογλυφίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερο από την αφαίρεση τροφής που έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια.

Αυτά τα μικρά μυτερά ξύλινα μπαστούνια έχουν μερικές εκπληκτικές χρήσεις που θα μπορούσαν να τα βάλουν στην κατηγορία των gadget που πάντα θα θέλατε να έχετε κοντά σας. Γνωρίζετε όμως που αλλού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις οδοντογλυφίδες; Θα σας παρουσιάσουμε 11 εξαιρετικούς τρόπους χρήσης οδοντογλυφίδων.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε:

1. Για τη διατήρηση των λαχανικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες για να μην χαλάσουν τα κομμένα μέρη λαχανικών, όπως αγγούρια και λεμόνια. Μπορείτε να ενώσετε τα κομμένα μέρη του λαχανικού με μια οδοντογλυφίδα και να αποφύγετε να χαλάσουν γρήγορα εμποδίζοντάς τα να πάρουν αέρα.

2. Για να στερεώσετε το άκρο της μονωτικής ταινίας

Είναι πάντα δύσκολο να βρεις την αρχή της μονωτικής ταινίας που χρησιμοποίησες. Συνεχίζετε να κυλάτε τη λωρίδα ξανά και ξανά καθώς προσπαθείτε να βρείτε το άκρο. Μια οδοντογλυφίδα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κομμένο άκρο της ταινίας με ευκολία. Απλώς τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα κάτω από το κομμένο άκρο της ταινίας και αυτό είναι όλο.

3. Άναμμα κεριού

Όταν ανάψετε περισσότερα από ένα κεράκια, θα σας βοηθήσει και η οδοντογλυφίδα, καθώς το σπίρτο θα καεί αμέσως. Μπορείτε να ανάψετε πολλά κεριά με μια οδοντογλυφίδα χωρίς να κάψετε το χέρι σας και χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε πολλά σπίρτα.

4. Mαγειρέψτε πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων

Το μαγείρεμα μιας πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων είναι εύκολο και είναι η απλούστερη μέθοδος παρασκευής ψητής πατάτας. Αλλά αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό, απλώς κολλήστε μια οδοντογλυφίδα στην πατάτα έτσι ώστε οι πατάτες να μην αγγίζουν το φούρνο μικροκυμάτων.

5. Για τον καθαρισμό τεχνολογικών μέσων

Αν και τα τεχνολογικά προϊόντα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, δεν είναι εύκολο να καθαρίσετε δυσπρόσιτα μέρη, ειδικά τις θύρες, τον φακό της κάμερας του smartphone και το βρώμικο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντογλυφίδα για να καθαρίσετε τα ηλεκτρονικά. Απλώς τυλίξτε λίγο βαμβάκι σε ένα από τα δύο μυτερά άκρα της οδοντογλυφίδας και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα δυσπρόσιτα μέρη.

6. Αποφύγετε την υπερχείλιση των τροφίμων

Εάν υπάρχει πιθανότητα η κατσαρόλα να ξεχειλίσει όταν κλείσετε το καπάκι ενώ μαγειρεύετε, μπορείτε επίσης να λύσετε αυτό το πρόβλημα με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι και το πρόβλημα λύθηκε.

7. Σφίξτε χαλαρές βίδες

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια βίδα σε ένα τρυπημένο σημείο στον τοίχο και είναι δύσκολο να στερεώσετε τη βίδα λόγω της μεγάλης τρύπας, μπορείτε εύκολα να λύσετε το πρόβλημα με μια οδοντογλυφίδα. Αφού τοποθετήσετε τη βίδα στην τρύπα, τοποθετήστε 2 ή 3 οδοντογλυφίδες γύρω της και σφίξτε τη βίδα με το κατσαβίδι. Στη συνέχεια κόψτε τα υπόλοιπα μέρη των οδοντογλυφίδων.

8. Στηρίξτε τα φυτά

Για να στηρίξετε ένα μικρό μαραμένο δενδρύλλιο, τοποθετήστε οδοντογλυφίδες και στις δύο πλευρές του δενδρυλλίου. Θα κρατήσει το δενδρύλλιο όρθιο.

9. Επιδιορθώστε τη διαρροή ενός σωλήνα

Εάν έχετε διαρροή σωλήνα στο σπίτι σας, μπορείτε να αποτρέψετε τη διαρροή εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο σημείο που έχει διαρροή ως προσωρινή λύση. Ανάλογα με το μέγεθος της τρύπας στον σωλήνα, μπορεί να χρειαστούν 2-3 οδοντογλυφίδες. Τοποθετήστε την οδοντογλυφίδα στην τρύπα και κόψτε τα υπόλοιπα μέρη και τυλίξτε την με ταινία.

10. Για να μετατρέψετε το βερνίκι νυχιών σε τέχνη

Εφαρμόστε βερνίκι στα νύχια σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες οδοντογλυφίδες όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

11. Ελέγξτε αν το κέικ έχει ψηθεί

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν το κέικ που έχετε φτιάξει είναι ψημένο όπως το θέλετε. Απλώς βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βγάλτε την. Εάν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, το κέικ σας είναι έτοιμο. Εάν η οδοντογλυφίδα είναι καλυμμένη με ζύμη, σημαίνει ότι το εσωτερικό του κέικ πρέπει να ψηθεί λίγο περισσότερο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: