Αυτές είναι οι τροφές που “κλείνουν” την όρεξη

Κοινοποίηση:
diaita

Η μεγαλύτερη πρόκληση όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος είναι να περιορίσουμε την όρεξη μας και να κόψουμε τον τσιμπολόγημα. Μάλιστα, πολλές είναι οι φορές, που όταν γουργουρίζει η κοιλιά μας σε ανύποπτο χρόνο, επιλέγουμε να φάμε λίγη σοκολάτα ή ένα αντίστοιχο σνακ. Ωστόσο, μπορεί να μην ήξερες ότι η σοκολάτα και άλλες αντίστοιχες τροφές σου ανοίγουν παραπάνω την όρεξη.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις επιλογές όπως γλυκά, junk food και φρουτοχυμούς με κάποιες άλλες τροφές οι οποίες περιορίζουν την όρεξη και θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος.

Αυτές είναι οι τροφές που περιορίζουν την όρεξη για φαγητό

Αυγά

Τα αυγά – κατά προτίμηση βραστά ή ποσέ και όχι τηγανητά – μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους και να σας αποτρέψουν από το να τσιμπολογήσετε διάφορα σνακ που θα σας γεμίσουν θερμίδες και ενοχές.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Για το ξεκίνημα της ημέρας, αλλά και για ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ βραδινό επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης (μαύρο ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, πίτες, δημητριακά ολικής άλεσης πρωινού) σε συνδυασμό με γάλα ή τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων όπως είναι το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ο σίδηρος. Επίσης, έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού, αλλά και στην υγεία του εντέρου.

Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης και διαλυτές φυτικές ίνες, προσφέροντάς σας έτσι παρατεταμένο κορεσμό. Μάλιστα, μπορείτε να γαρνίρετε τις σαλάτες σας ή τα γεύματά σας με όσπρια (φασόλια, μαυρομάτικα κ.λπ.) για να ενισχύσετε το αίσθημα του κορεσμού.

Φρούτα

Γενικά τα φρούτα είναι ιδανικά για δίαιτα, αφού ικανοποιούν την επιθυμία σας για γλυκό, προσφέροντάς σας παράλληλα φυτικές ίνες και λίγες θερμίδες. Ιδιαίτερα τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως οι φράουλες, μπορούν να αυξήσουν την ενυδάτωση του οργανισμού σας και να περιορίσουν την πείνα σας.

Άπαχο κρέας

Οι πρωτεΐνες (κρέας, πουλερικά, αυγά) έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν ελαφρώς τον ρυθμό του μεταβολισμού και να σας χορταίνουν. Ιδανικά επιλέξτε άπαχα κρέατα (π.χ. στήθος κοτόπουλο, γαλοπούλα), ώστε να εξασφαλίσετε πρόσληψη πρωτεϊνών με ελάχιστο λίπος.

Σαλάτες

Πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι σαλάτες δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σας διατροφή. Προσέξτε ωστόσο να μην το παρακάνετε με το ελαιόλαδο, το οποίο αν και εξαιρετικά υγιεινό, σας δίνει 135 θερμίδες με κάθε κουταλιά.

Ξηροί καρποί

Αποτελούν καλή επιλογή για σνακ γιατί θα διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θα σας χορτάσουν. Επίσης, έχουν φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνες (π.χ. βιταμίνη Ε), ιχνοστοιχεία και φυτικές πρωτεΐνες. Επιλέξτε τους ανάλατους ξηρούς καρπούς και περιοριστείτε σε μια χούφτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: