Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες χώρες της Ευρώπης το 2024

Κοινοποίηση:
7e2e92a25c3754b8d03660c6567e1de1_XL

Τη λίστα με τις 10 πιο «πράσινες» χώρες της Ευρώπης για το 2024, παρουσίασε η σουηδική εταιρεία ηλιακής ενέργειας Hemsol.

Η κατάταξη προέκυψε κατόπιν αξιολόγησης παραγόντων, όπως το μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα ποσοστά ανακύκλωσης και τις εκπομπές CO2.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, το Odyssee-Mure Project και το Energy Institute.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Νορβηγία. Παρά τις σχετικά υψηλές κατά κεφαλήν εκπομπές CO2, μεγάλο μέρος της ενέργειας της Νορβηγίας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε καθαρή και βιώσιμη ενέργεια.

Στη δεύτερη θέση ήταν η Αυστρία, η οποία σημείωσε καλή βαθμολογία χάρη στο γεγονός ότι έχει το υψηλότερο μερίδιο επιβατικής κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη και η Φινλανδία ήρθε στην τρίτη θέση, η οποία ανακοίνωσε έναν νόμο για το κλίμα που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2022.

Η κατάταξη είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η βόρεια Ευρώπη λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και ως εκ τούτου πρωταγωνιστεί στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι δέκα πιο πράσινες χώρες της Ευρώπης
Νορβηγία
Αυστρία
Φινλανδία
Ισλανδία
Σουηδία
Εσθονία
Γερμανία
Λουξεμβούργο
Ελβετία
Σλοβενία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: