Αυτές είναι οι πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου – Μπορείς να τις γυρίσεις σε μια μέρα!

Κοινοποίηση:
1

Αυτές οι μικρές χώρες είναι ιδιαιτέρως βολικές, μιας και μπορείτε να τις γυρίσετε μόλις σε μια ημέρα.

1. Μονακό

Από το 1297 και έπειτα, το διάσημο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής προστατεύεται από τη βασιλική οικογένεια των Γκριμάλντι, ενώ συνορεύει με τη Γαλλία και με τη Μεσόγειο. Είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος του κόσμου και φημίζεται για το ράλι, την Grace Kelly και φυσικά για την πριγκίπισσα Καρολίνα.

2. Νησί Man

Πρόκειται για ένα υπέροχο νησάκι ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία, που αποτελεί ανεξάρτητο κρατίδιο, με πληθυσμό 84.000 κατοίκων, ενώ φέρει την παράδοση των Βίκινγκς. Αν θέλετε να το επισκεφθείτε, θα πάρετε ένα high speed από τη Μεγάλη Βρετανία και σε λίγο θα είστε εκεί.

3. Γιβραλτάρ

Μπορεί να είναι ένας βράχος, όμως έχει τη δική του πόλη! Και μπορεί να βρίσκεται στη νότια Ισπανία, είναι όμως υπό το καθεστώς των νησιών Φόκλαντ και ανήκει στην Αγγλία. Το βασικό αξιοθέατο εκεί είναι ο ίδιος ο βράχος, ενώ έχει απευθείας πτήσεις για Λονδίνο.

4. Σαν Μαρίνο

Με μόλις 32.000 κατοίκους, αυτό το κρατίδιο στα Απέννινα Όρη της Ιταλίας χτίστηκε από τον ρωμαϊκό λαό το 301 μ.Χ. και αποτελεί το πιο παλιό και ανεξάρτητο κράτος του κόσμου. Ως νόμισμα έχει το ευρώ και κάθε χρόνο προσελκύει 2 εκατομμύρια επισκέπτες.

5. Λίχτενσταϊν

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, έχει βασιλιάδες και κάστρα, ενώ μπορείτε να το διασχίσετε με τα πόδια, γι’ αυτό και αποτελεί τον ονειρικό προορισμό για τους λάτρεις του τζόγκινγκ, αλλά και της φοροδιαφυγής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: