Αυτά είναι τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας – Σφίγγει η “θηλιά”

Κοινοποίηση:
astinomia-koronoios

Νέα μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και έχουν κάνουν με περιορισμό των μετακινήσεων των επιβατών με τα μέσα μεταφοράς. Τα μέτρα μάλιστα θα έχουν διάρκεια δύο μηνών.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προς αποφυγή της διασποράς και της διάδοσης του κορωνοϊού, τα εν λόγω μέτρα έχουν ισχύ έως 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν.

Αναλυτικά προβλέπονται :

Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).
Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Επίσης, με εγκύκλιο του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους. Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Απευθυνομα σε αυτην την κυβέρνηση…
    Και ερωτω;
    Γιατι δεν κανετε τεστ στο 50%του πληθυσμού της Ελλάδας
    Ποιο φθηνα θα σας ερθη και ποιο σωστα.
    Τωρα καταστρέφεται την πολύπαθης οικονομίας της Ελλάδας.
    Τα κρούσματα τα ποιο πολλά ειναι εισαγόμενα ατομα.
    Το μαζεύουν…και αφηνουν τους Έλληνες να συνεχίσουν.
    Επειγον.

  2. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ…ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ…ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…Η ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ, Η ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑ-ΜΕΣΟΥ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (!) Η ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΕ…ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ. ⏳

  3. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ …..ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΧΥΔΑΙΟΙ …….ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ….Ο ΚΟΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΛΕΓΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ???? ΑΙΣΧΡΟΙ ΟΛΟΙ ΤΕΛΟΣ …ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ….ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ …..

    1. ολοι μαζί μπορούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!! αν πάψει αυτο το εγωιστικό στιλ εγω να ειμ καλά κι άλλοι να ψοφήσουν ολα θα αλλαξουν !! μαζι ολοι μετακινούμε βουνά αρκεί να το θελουμε !!

  4. …”ειδικοί” και κυβρνώντες είναι πλέον εξακριβωμένα ανίκανοι και ηλίθιοι ._

  5. Προσπαθούν να μην έχουμε καμιά χιλιάδα πεθαμένους σε πρώτη φάση, μετά θα δούμε πως θα την παλέψουμε.

  6. Κυρ Χαρδαλιά μου,ο κωδικός για κατούρημα την νύχτα ποιός είναι και πόσο χρόνο έχω για την μετακίνηση αυτή;Μπορώ να πάω δεύτερη φορά;

  7. ΑΝΤΕ ΧΕΣΟΥ ΡΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!!!!

  8. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ SMS OYTE TA ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ …… ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ …… ΠΑΡΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ….. ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΕΣΤΙ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ……. ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ……. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ……..

    1. Μάλλον δεν ενημερώνεσαι η βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση! Τα μέτρα αυτά τα έχουν πάρει και άλλες χώρες και μάλιστα ποιο αυστηρά, όπως η Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. Και ευτυχώς που εμείς τα πήραμε νωρίς γιατί θα είχαμε τα αποτελέσματα των άλλων χωρών που μετράνε εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα!

      1. ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
        ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ Η ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ SMS
        KΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ
        ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
        ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    2. αυτό με το χαρτί αίτηση το κάναν στην ιταλια και σε αλα μέρη νομιζω ΧΟΥΝΤΑ ΧΟΥΝΤΑ

  9. Κάτι πάνε να μας κάνουν δεν εξηγείται αλλοιώς….. κάπου το πάνε!!!

    1. με αφορμή τον κορονοιο κατι υπουλο σπροχνουν πίσω να κανουν

Comments are closed.