Αυστραλία: Σπάνιος λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
karxarias_2

Οι ήσυχες ακτές της βόρειας ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας έγιναν το σκηνικό ενός εξαιρετικού και ανησυχητικού γεγονότος, καθώς ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, μήκους 4 μέτρων, βγήκε στην ακτή Kingscliff κοντά στην παραλία Tweed Coast, προκαλώντας εκτεταμένο σοκ και περιέργεια στους ντόπιους και τους λουόμενους. Το περιστατικό, που έλαβε χώρα ένα γαλήνιο πρωινό της Δευτέρας (4/3), είδε τους ναυαγοσώστες να παρακολουθούν τις κινήσεις του τρομερού πλάσματος καθώς κολυμπούσε επικίνδυνα κοντά στην ακτή, μια ασυνήθιστη συμπεριφορά που κατέληξε στον τραγικό εκβρασμό του στην παραλία.

Η σκηνή συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, καθώς η θέα ενός τόσο θαυμάσιου θαλάσσιου θηρευτή σε κίνδυνο είναι σπάνιο φαινόμενο. Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο θηλυκός καρχαρίας χτυπιόταν στα ρηχά προτού τελικά ξεβραστεί στην άμμο, μια συμπεριφορά που προβλημάτισε και ανησύχησε τους θεατές

 

Η κτηνιατρική ομάδα που βρέθηκε στο σημείο, βρήκε τον καρχαρία σε άθλια κατάσταση, να παλεύει στην παραλία. Μετά από ενδελεχή εξέταση, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του καρχαρία ήταν πολύ κακή για να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ή αποκατάστασης πίσω στον ωκεανό. Αποφασίστηκε η ευθανασία του καρχαρία στην παραλία για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία. «Δυστυχώς, ο καρχαρίας βρισκόταν σε κακή κατάσταση μετά την παραλία και η κτηνιατρική ομάδα του Sea World χορήγησε φάρμακα για να κάνει τον καρχαρία να αισθάνεται άνετα, ενώ του έγινε ευθανασία», εξήγησε εκπρόσωπος του Sea World. Η διαδικασία διεξήχθη με προσοχή και σεβασμό προς το ζώο, αντανακλώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: