Αυστραλία: Από τις φωτιές στο χαλάζι και στις ανεμοθύελλες

Κοινοποίηση:
anemothiela

Δύσκολες και περίεργες ώρες περνούν στην Αυστραλία. Την ώρα που η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από δεκάδες πυρκαγιές, μέρη της νοτιοανατολικής χώρας αντιμετώπισαν μέσα σε 24 ώρες έντονες ανεμοθύελλες, συνοδευόμενες από τεράστιους όγκους σκόνης και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα, το χαλάζι που έπεσε, είχε μέγεθος μπάλας του γκολφ, με συνέπεια να προκληθούν καταστροφές σε αυτοκίνητα, σε παράθυρα σπιτιών και να τραυματιστούν πουλιά.

Οι χαλαζοπτώσεις “χτύπησαν” στην Καμπέρα τη Δευτέρα το μεσημέρι (ώρα Αυστραλίας), καλύπτοντας το έδαφος με μεγάλες λευκές μπάλες. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βρουν σημεία να καλυφθούν και οι οδηγοί επιχείρησαν να απομακρυνθούν από τους δρόμους, αναζητώντας στέγαστρα για να γλιτώσουν καταστροφές στα οχήματά τους.

Το χαλάζι σταμάτησε μετά από περίπου 15 λεπτά, αλλά οι μπάλες, που είχαν πλάτος 5 εκατοστών, ήταν αρκετές για να σπάσουν τα παράθυρα σπιτιών και να τραυματίσουν πολλά πουλιά, δήλωσε ερευνητής στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο με έδρα την Καμπέρα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας της Αυστραλίας, η χαλαζόπτωση κατευθύνεται προς τις παράκτιες πόλεις Σίδνεϊ και Νιούκαστλ. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε σε λιγότερο από 24 ώρες από την εμφάνιση τεράστιων καταιγιδών σκόνης σάρωσαν τη Νέα Νότια Ουαλία αργά το απόγευμα της Κυριακής, καλύπτοντας ολόκληρες πόλεις και «κρύβοντας» τον ήλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: