Αυλαία στις εκδηλώσεις στην ασφάλτινη πίστα της υπερειδικής του EKO Rally Acropolis στο ΟΑΚΑ

Κοινοποίηση:
ΟΑΚΑ

Μέσα σε λίγα 24ωρα έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις στο ΟΑΚΑ. Στον ίδιο χώρο όπου την Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε η υπερειδική του EKO Rally Acropolis. Από το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι όσοι ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό φάνηκε ότι μας λείπει ένας χώρος αποκλειστικά για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε στην Ελλάδα ένας χώρος που θα πληρούσε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και δεν θα ήταν απαγορευτικός σε τιμές για να γίνονται εκδηλώσεις, προπονήσεις και αγώνες.

Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης από την  πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υφυπουργείο αθλητισμού υποσχέθηκε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή του. Το είπε και το έκανε. Δεν θα αναφερθούμε στους αγώνες που έδωσε για να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το πέτυχε και η Ελλάδα για δεύτερη χρονιά φέτος φιλοξένησε το WRC στα ελληνικά χώματα και ταυτόχρονα έκανε με τα βίντεο και τις φωτογραφίες ενα διαφορετικό “ταξίδι” στον κόσμο. Μεγάλη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό.

Μόλις τέλειωσε το EKO Rally Acropolis το υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε την άδεια να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις που έχουν σχέση με το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέττα στην πίστα της υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πέρασαν μοτοσυκλέτες νέες και παλιές, έγιναν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, αγώνες drift από την All Stars Drift Race (Σάββατο) και χθες Κυριακή διεξήχθησαν οι τελευταίες αθλητικές εκδηλώσεις.

Με τους αγώνες All Stars των άλλων κατηγοριών έκλεισε το δεκαήμερο της γιορτής της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πενήντα Έλληνες αγωνιζόμενοι αρκετών κατηγοριών του motorsport (Rally, Αναβάσεων, Ταχύτητας) απέκτησαν την υπέροχη εμπειρία της αγωνιστικής οδήγησης στα χνάρια που μόλις πριν δέκα ημέρες είχαν «πατήσει» οι κορυφαίοι rallymen του κόσμου, μέσα στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Στάδιο της Ελλάδας.

Μπαίνοντας για μια αναμέτρηση με το χρονόμετρο ανά δύο στην ασφάλτινη διαδρομή, οι αγωνιζόμενοι έδωσαν μια παράσταση με αρκετό θέαμα, που απέσπασε το χειροκρότημα των θεατών στο κεντρικό τμήμα και στο δυτικό πέταλο του ΟΑΚΑ.

Στις επιμέρους κατηγορίες των αυτοκινήτων ο Στάθης Κουκέας με το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5 κέρδισε την Κατηγορία Α, ο Κώστας Κόρακας με Mitsubishi Lancer EvoIX της Κατηγορία Ν, οι Πατονίδης-Πλακουτσής (Citroen Saxo VTS) την Κατηγορία Ε και ο Παναγιώτης Παρθένης (Mitsubishi Lancer EvoIX GPX) την Κατηγορία Formula Saloon. Όσο για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, σε αυτά ταχύτερος όλων ήταν ο Γιάννης Κάτσικας με Ford Escort Mk2 RS2000.

Η ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων του ελληνικού motorsport που διεξήχθησαν στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, εκεί όπου έχουν γραφτεί ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες του αθλητισμού στη χώρα μας, αφήνει την ΟΜΑΕ με την ελπίδα όχι μόνο να επαναληφθεί το εγχείρημα, αλλά και να είναι αυτό το έναυσμα και για άλλες τέτοιες λαμπρές εκδηλώσεις του αθλήματός μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: